BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, CHP BELEDİYE GAZETESİNİN SORULARINI YANITLADI

CHP 3.10.2024 15:27:50 0
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, CHP BELEDİYE GAZETESİNİN SORULARINI YANITLADI

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAK

İSTİYORUZ

 

Başkan Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi’nin eğitim politikalarını CHP

Belediye Gazetesi’ne anlattı

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Gazetesinin PDF olarak yayınladığı Eylül 2024 tarihli 165. Sayısındaki “Eğitim Politikaları” konulu soruları yanıtladı.

 

Belediye Gazetesi’nin Belediyenizin eğitim politikalarından (kreş, yurt, beslenme desteği, eğitim desteği, okullara destek vb.) bahseder misiniz? 2024-2029 hizmet döneminde eğitime ilişkin çalışmalarınız kapsamında hedefleriniz nelerdir? şeklindeki soruyu yanıtlayan Başkanımız Ekicioğlu, şunları ifade etti:


“Öğrencilerin her zaman yanındayız. Kentimize çocuk gündüz bakımevi kazandırdık. 29 Ekim Gündüz Çocuk Bakımevi, 2024 yılında hizmete açıldı. Açıldığı günden beri 80 kişilik kontenjanıyla hizmet veriyor. 2024-2029 hizmet döneminde kentimize bir kreş daha kazandıracağız. Kervansaray Mahallesi’nde hizmet verecek kreşte 30’ar kişi kapasiteli altı sınıf ve çok amaçlı salon yer alacak. Yeni kreş, ocak ayından sonra hizmete açılacak.


Belediye Gençlik Merkezi (BEGEM), her yıl öğrenci kaydı yapıyor. BEGEM’de, kütüphane, derslikler ve spor salonu bulunuyor. Merkeze kayıtlı öğrencilere dersler ve deneme sınavları konusunda ücretsiz destek veriyoruz. 2023-2024 döneminde 126 öğrencinin üniversitelere yerleşmesini sağladık.


          Yeni eğitim-öğretim dönemi merkeze 250 öğrenci kayıt yaptırdı. BEGEM bünyesinde diksiyon, İngilizce, Almanca, boks, halk oyunları, masa tenisi gibi farklı branşlarda da eğitimler veriyoruz. BEGEM öğrencilerine her gün 200 kişilik çorba ikramı yapıyoruz. Eğitimde önceliğimiz, öğrencilere modern ve sağlıklı ortamlar sunmak, öğrencilerin bilgi kaynaklarına erişimini kolaylaştırmak.

            Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda ailelere servis ücreti desteği veriyoruz. 2023-2024 döneminde 584 aile bu destekten faydalandı, ailelere toplam 1.810.000 TL destek verildi. Yine aynı dönemde 665 aileye toplam 140.000 TL’lik kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ndeki Sosyal Yardımlaşma Merkezi’nin düzenlediği alanda hafta içi her sabah 500 kişiye çorba ikram ediyoruz. Belediyemize başvuru yapan öğrencilerin ulaşım kartlarına 400 biniş hakkı tanımlıyoruz.”


Kırşehir,Kırşehir Belediyesi

3 Ekim Perşembe Rumeli, Trakya ve Balkan Gecesi

3 Ekim Perşembe Söyleşi

ETİMESGUT BELEDİYESİ´NDEN "CAN DOSTLARA VEFA" İSİMLİ KARMA RESİM SERGİSİ

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Market Denetimi

TEVFİK HOCA EVİ MÜDAVİMLERİ 1 EKİM YAŞLILAR GÜNÜ’NDE SAPADERE KANYONU’NU GEZDİ

Bolsev’de burs başvuruları yarın başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi eğitime köprü oluyor

Yenimahalle’de altyapı çalışmaları aralıksız sürüyor

Başkan Seçer Söz Verdi, Büyükşehir Birimleri Can Dostları Sahiplendi

26.2°