Tarih: 04.10.2024 11:02

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, ilimiz medya temsilcileri ile bir araya gelerek ilk dönem çalışmalarıyla birlikte, son yerel seçimlerin ardından bugüne kadar yapılmış olan çalışmalarla ilgili genel bir değerlendirme toplantısı yaptı.

 

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU:

 

-DIŞ POLİTİKALAR İÇ POLİTİKAYA ALET EDİLMEMELİ

 

-SÖZ KONUSU KIRŞEHİR, AHİLİK, NEŞET ERTAŞ, YUNUS EMRE VB. DEĞERLER OLDUĞUNDA TÜM DÜNYALI VE KATKI SAĞLAMALIYIZ

 

2 Ekim 2024 Çarşamba günü Ağalar Konağı’nda ilimizde faaliyet gösteren cemiyet başkanları ve medya mensuplarıyla buluşan Başkanımız Ekicioğlu, çağdaş bir belediyeciliğin altyapı ve üstyapı sorunlarını çözmüş bir belediyecilik olduğuna vurgu yaptı.

 

2019’da göreve gelmelerinin ardından ortak akılla şehrin sorunları ve ihtiyaçlarını belirlediklerini ifade eden Başkanımız Ekicioğlu, ilk dönem yaptıkları başarılı çalışmaların ardından 2024’te tekrar aday gösterildiklerini ve halkın kendilerini tekrar göreve getirdiğini söyledi. İkinci dönemlerinde de çalışmalarına hiç ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Başkanımız Ekicioğlu, söz konusu Kırşehir, Ahilik, Neşet Ertaş, Yunus Emre vb. değerler olduğunda tüm dünyanın değerleri sayılan bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkmanın ve katkı sağlamanın önemini vurguladı.

 

Ahilik Haftası ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Başkanımız Ekicioğlu, Ahilik Haftasında makam ziyaretlerinin neden iptal edildiğinin sorusunu yineledi. Şehrin yöneticilerinin gerginlikten kaçınmalarının ve karar alırken yapılan şeylerin sonucunun da iyi hesaplanması gerektiğini belirten Başkanımız Ekicioğlu, kendilerinin 2009’dan beri ortak akılla ve gerçekler doğrultusunda hareket ettiklerinin altını çizdi. Başkanımız Ekicioğlu, böylesi bir bakış açısına sahip oldukları için de Kırşehir halkının kendilerini yeniden göreve geldiklerini söyledi.

 

Kırşehir kent kimliği açısından; kültür ve doku açısından Anadolu’da bir fark yarattığına dikkat çeken Başkanımız Ekicioğlu, bunun göstergesinin de il dışından Kırşehir’e gelen misafirler tarafından sıklıkla belirtildiğine işaret etti. Bireysel çıkarlar peşinde olmanın her zaman kente zarar verdiğine vurgu yapan Başkanımız Ekicioğlu, eleştiriye de her zaman açık olduklarını söyledi. Kırşehir Belediyesi’nin yok sayılarak başarı sağlanamayacağını belirten Başkanımız Ekicioğlu, kendilerinin her zaman Kırşehir’in ve Kırşehirlilerin yanında olduklarını söyledi.

 

Şehrin her yerinde %90 oranında çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkanımız Ekicioğlu, amaçlarının mahallelerin, esnafın ve tüm halkın mağdur olmadan tüm çalışmaları bitirmek olduğunu söyledi.

 

Bir basın temsilcisinin Kırşehir’de birlik olma konusundaki sorusunu da yanıtlayan Başkanımız Ekicioğlu, Belediye olarak yaptıkları tüm etkinlik ve programlara özellikle davetiye gönderdiklerini, buna rağmen davetlere icap edilmemesinin ise ancak siyaset gözetilmesiyle açıklanabileceğini söyledi.

Neşet Ertaş Anma programları ile ilgili soruları da yanıtlayan Başkanımız Ekicioğlu, Aile tarafından bir komisyon kurulduğunu ve komisyonun çalışmaları doğrultusunda programların hazırlandığına dikkat çekti.

 

Bir işletme tarafından Neşet Ertaş ile ilgili oluşturulan alanla ilgili soruya da yanıt veren Başkanımız Ekicioğlu, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını; bir iş yapılırken belediyeden izin alınıp alınmamasının öneminin altını çizdi. Kendilerinin haberi olmadan kendilerine ait olan bir yer için nasıl izin alındığının takdirini kamuoyuna bırakan Başkanımız Ekicioğlu, “Belediyenin tapulu mülkü neye dayanarak verildi?” sorusunu sordu. Başkanımız Ekicioğlu, kendilerinin söz konusu alana ayrım gözetmeksizin yol yaptıklarını da hatırlattı.

 

Başkanımız Ekicioğlu, güncel olaylarla ilgili gelen bir soru üzerine ise  “dış politikalara iç politikalar alet edilmemeli” yanıtını verdi.

 

Başkanımız Ekicioğlu, Ahilik Haftası etkinliklerinin Ankara’dan yönetilmesi yerine yerel dinamikler tarafından şekillendirilmesinin önemine değinerek bu konuda bütçenin dahi yerelden karşılanabileceğine vurgu yaptı.

 

İlimiz çevresinde hazırlıkları yapılan altın madeni arama çalışmalarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Başkanımız Ekicioğlu, “Kırşehir maalesef kuşatılmış durumda. Maden çıkarılmaya başlanırsa bölge yaşanmaz bir duruma gelir. Tarım, su havzası ve Kuş cenneti büyük bir risk altındadır. Maden çıkarılabilir ama burada sorun madenin nasıl çıkarılacağı ile ilgilidir.

 

Kırşehir Belediyesinin açmış olduğu kursların devam ettiğini ve bu kurslarda 20 binin üzerinde kursiyerin faydalandığını dile getiren Başkanımız Ekicioğlu kendi imkânlarıyla bu kursları sürdüreceklerini söyledi.

 

Bir basın temsilcisinin Tarımsal Sanayi Projesi için alınan eski Farbel Boyanın yeriyle ilgili sorusunu da yanıtlayan Başkanımız Ekicioğlu, mücavir alan dışında bulunan alanda Özel İdarenin tutumu nedeniyle daha önceden alınmış olan makinelerin kurulamadığını belirtti.

 

Başkanımız Ekicioğlu, toplantı sonrasında basın mensuplarına görüş, öneri, eleştiri ve soruları için teşekkür etti.

 


Kırşehir,Kırşehir Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —