BAŞKANIMIZ DR. KAZIM ARSLAN’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Başkanımız Dr. Kazım ARSLAN, "19 Eylül Gaziler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkanımız Dr. Kazım ARSLAN mesajında, '' Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesi olup; toprağı vatan, insanı millet yapan yüksek manevi değerlerdir. 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e, "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanı verilmesinin anısına, her 19 Eylül gününü, "Gaziler Günü" olarak anılmaktadır. Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesi olup; toprağı vatan, insanı millet yapan yüksek manevi değerlerdir. Üzerinde yaşadığı topraklar uğruna şehit olan veya gazilik rütbesine ulaşan her vatan evladı, milletimizin bağımsızlık tutkusunun sembolüdür. Şehit ve gazilerimizin verdikleri kutsal mücadeleler ile bu topraklar, aziz milletimize vatan olmuştur. Malazgirt Meydan Muharebesi'nden Çanakkale Savaşı'na, Sakarya Meydan Muharebesi'nden Kurtuluş Savaşı'na kadar kesin olan bir şey var ki; bu milletin evlatları, vatan toprağı söz konusuysa kahraman ruhlarını Hakka teslim etmekte tereddüt dahi yaşamamaktadır. Bu şanlı tarihin evlatları olarak bizlere düşen en kutlu görev, şanlı bayrağımızı her alanda en ön safta dalgalandırmak ve bağımsızlık mücadelesinin her mecrada devam ettiğini unutmadan çaba göstermektir. Kahraman Gazilerimizin ve Aziz Şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkanlarının yanlarında olduğunun bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Yozgat,Yozgat Belediyesi

BAŞKANIMIZ, ŞEKER ECZANESİ'NİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI.

Başkan Doğan: “54 mahallenin su sorununu çözdük”

İstanbul’da Organize Suç Örgütüne “Kuyu-26” Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, 6’sı Tutuklandı

14. Amed Cup Tenis Turnuvası başlıyor

Balıkesir’de Gaziler Günü kutlandı