Başkan Zeyrek’ten Muradiye için Önemli İmza

CHP 26.10.2024 10:46:46 0
Başkan Zeyrek’ten Muradiye için Önemli İmza

Müşavir Firmayla Sözleşme İmzalandı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Dünya Bankası finansmanı ile yapılacak altyapı çalışmalarının önemli adımlarından biri olan Müşavir firma ile sözleşme imzaladı. Başkan Zeyrek, “Muradiye Mahallesi’nde çarpık kentleşme ve yapılaşmanın getirdiği sorunların farkındayız. Mahalle sakinleri, hayata geçirilecek bu projeyle su ve altyapı sorunlarından kurtulacak. 2025 yılının başlarında ihalemiz sonuçlanacak ve ilk kazmamızı vuracağız. 2026 yılının ikinci yarısında Yunusemre Muradiye, Karaali ve Kırkağaç Gelenbe Mahallelerimizde altyapıyı yenilemiş olacağız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Dünya Bankası finansmanı ile yapılacak altyapı ve atıksu arıtma tesisi projesi için ilk somut adımı attı. Başkan Zeyrek, proje revizyonlarının yapılması ve ihale dokümanlarının hazırlanması için Alter Mühendislik firması ile müşavirlik anlaşmasını imzaladı. İmza töreninde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Avşar, Alter Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Hizmetleri A.Ş. Şirketi Firma Yöneticisi Dide Özdikmen yer aldı. Dünya Bankası Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında, Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye ve civar mahalleleri kapsayan 224 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu inşa edilecek ve SCADA sistemi kurulacak. Ayrıca, Kırkağaç’ın Gelenbe Mahallesinde 37 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı ile 400 tonluk içme suyu deposu inşa edilecek.

“Manisam için çok önemli bir gün”
İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zeyrek, “Manisam için çok önemli bir gün. Öncelikle Muradiye ve Karaali Mahallemizin, Kırkağaç Gelenbe Mahallemizin içinde bulunduğu altyapı çalışmalarının müşavirlik anlaşmasını imzalıyoruz. Muradiye ve Karaali Mahallemizin sıfırdan altyapısını yenileyeceğiz. Muradiye Mahallesi’nde çarpık kentleşme ve yapılaşmanın getirdiği sorunların farkındayız. Mahalle sakinleri, hayata geçirilecek bu projeyle su ve altyapı sorunlarından kurtulacak” dedi.

“İlk adımı atmanın mutluluğunu yaşıyorum”
Başkan Zeyrek, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bu benim çok istediğim, çok arzuladığım bir projeydi. Bunun, bugün imzasını atmanın ve hayata geçirilme noktasında ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten çok heyecanlıyım. Alter firmamız ile birlikte imzaladığımız müşavirlik sözleşmesinin ardından ihale aşamasına geçeceğiz ve projelendirmesini yapacağız. 2025 yılının başlarında ihalemiz sonuçlanacak ve ilk kazmamızı vuracağız. 2026 yılının ikinci yarısında Muradiye, Karaali ve Gelenbe Mahallelerimizde altyapıyı yenilemiş olacağız. Halkımız hak ettiği hizmeti alacak. Bu önemli projenin ilk imzasını attık.”


“Belediyemize destek vereceğimiz için çok mutluyuz”
Alter Müşavirlik firması yöneticisi Dide Özdikmen ise yaptığı açıklamada, “Alter Mühendislik olarak Manisa’nın altyapısının iyileştirilmesinin başlangıcı olan projelerin revize edilmesi, ihale dokümanlarının hazırlanması ve kontrollük işlerinin yapılması kısmının ilk imzasını Sayın Başkanımla atmış bulunmaktayız. Manisa’da yapılacak en önemli projelerin halka çok önemli şekilde döneceğini umut ediyoruz. Bütün altyapının iyileştirilmesinin yanı sıra yeni bir atık su arıtma tesisi ile birlikte vatandaşlara sağlıklı içme suyu, atık suların toplanması ve atık suların arıtılması konusunda Belediyemize destek vereceğimiz için çok mutluyuz. Manisa’ya büyük bir yenilik sağlayacak bu önemli projede yer aldığımız için gurur duyuyoruz” dedi.


Manisa,Manisa Belediyesi

Halkımıza Önemle Duyurulur

BAŞKAN YILMAZ’DAN CUMHURİYET COŞKUSUNA DAVET

Başkan Zeyrek’ten Muradiye için Önemli İmza

Kepez’de Cumhuriyet Bayramı’na özel ilk halk konseri

-BOZÜYÜK’TE SERVİS ARAÇLARINA RUTİN DENETİM

Başkan Seçer ve Meral Seçer ‘Mustafa’ Filminin Galasına Katıldı

TARSUS BELEDİYESİ 2025 MALİ BÜTÇESİ BELİRLENDİ

BİR ASIRLIK DOSTLUK SANATLA PEKİŞTİ

Büyükşehir ile kırsal kalkınma hamlesi sürüyor

20.5°