Başkan Volkan Nallar’dan Ot Temizliği Açıklaması

CHP 4.07.2024 19:39:21 0
Başkan Volkan Nallar’dan Ot Temizliği Açıklaması

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, göreve gelmesinin hemen ardından başlattığı yabani otların temizlenmesi, larva, vektör, uçkun ve haşere mücadelesi ile özel alanlardaki otların kesilmesi talepleri konusunda açıklamalarda bulundu.

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN KARŞILIĞINI GÖRMEYE BAŞLADIK”

Ekiplerin mesai gözetmeksizin çalışmalarına devam ettiğinin altını çizen Başkan Volkan Nallar; “Gerek ilaçlama gerekse yabani otların ortadan kaldırılması noktasında ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Yaptığımız çalışmaların karşılığını görmeye başladık.” dedi.

“BU KONUYU HEP BİRLİKTE ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”

Yapılan çalışmaların eş zamanlı olarak ilerlediğini ancak özellikle ot temizliğinde gelen taleplerin özel alanlara yöneldiğini belirten Başkan Volkan Nallar; “Çalışmalarımızı detaylıca planlayıp imkanlarımız doğrultusunda şehrimizin dört bir yanına yaydık. Ancak biz çalıştıkça gelen talepler özel alanlara yönelmeye başladı. Ben buradan tüm vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Sevgili Süleymanpaşalı hemşehrilerim. Özellikle yerleşim yerleri içinde bulunan özel ya da tüzel kişilerin sahipleri olduğu boş durumdaki tarla, arsa ve parsellerde ot temizliğini yapma sorumluluğu o yerin sahiplerine aittir. Biz belediye olarak bu yerlere girip çalışma yapamıyoruz. Yer sahipleri de bu alanları bakımsız bıraktığında maalesef yangın tehlikesi ve kontrolsüz haşere üremesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu konuyu hep birlikte çözmemiz gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

“HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPSIN ŞEHRİMİZE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM”

Konuyla ilgili vatandaşların hem olası yangın hem olası haşere üremesi hem de yönetmeliklerden dolayı olası ceza kesilmesi ile mağdur olmaması için hassasiyet göstermesini isteyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; “Aynı zamanda bu konu Belediyemiz Emir ve Yasaklar yönetmeliği Madde 27’de açık bir şekilde belirtilmiş. Yönetmelikte ‘Yerleşim yeri içerisinde kalan özel ve tüzel kişilere ait arazilerde yangın tehlikesine ve haşerat üremesine karşı arazi sahibi tarafından ot ve çalı temizliği yapılması zorunludur.’ diyor. Siz değerli vatandaşlarımdan rica ediyorum. Şehir içindeki boş arsa, tarla ya da arazinizin bakımını yapın. Biz de şehrin dört bir yanında size daha iyi hizmet vermek için çalışalım. Herkes üstüne düşeni yapsın. Şehrimize hep birlikte sahip çıkalım. Geleceğin Süleymanpaşa’sını hep birlikte yaratalım.” ifadelerini kullandı.


Tekirdağ,Süleymanpaşa Belediyesi

Çim Konserleri başladı

ASKİ UYARDI:“SERİNLEMEK İÇİN SUYA GİRERKEN CANINIZDAN OLMAYIN”

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMEKLİLERİN YANINDA: 39 BİN 954 EMEKLİYE ON BİRİNCİ KEZ DESTEK ÖDEMESİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 2025-2029 STRATEJİK PLANLAMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞT

Yaz Dostum Konserleri, Yaz Akşamlarının Eşlikçisi Olmayı Sürdürüyor

Kurban Bağışları Aşhane’de Pişiyor Vatandaşın Sofrasına Ulaşıyor

MESKİ, Su Güvenliği Sistemini Hayata Geçiriyor

- BOZÜYÜK ÇEYREK FİNAL HEYECANINI TEK YÜREK OLARAK DEV EKRANDAN İZLEDİ

BİNLERCE ALANYALI MİLLİ MAÇI TEK YÜREK İZLEDİ

33.9°