BAŞKAN ÜNLÜCE’DEN SİVAS KATLİAMI MESAJI

CHP 1.07.2024 19:39:29 0
BAŞKAN ÜNLÜCE’DEN SİVAS KATLİAMI MESAJI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 2 Temmuz 1993’te meydana gelen Sivas katliamı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Ünlüce mesajında şu görüşlere yer yerdi: İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve yakın dönemin en üzücü, en can yakıcı olaylarından biri olan Sivas katliamının üzerinden tam 31 yıl geçti.

Yaşanan vahşette 33 canımızı yitirmiş olmanın acısını ilk günkü gibi derinden hissediyoruz. Bu trajedi; toplum olarak barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde olmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Farklılıklarımızla sevgi ve saygı çerçevesinde yaşamak, hepimizin millet olarak nihai ve ortak hedefi olmalıdır. Ülkemizde bir daha asla yaşamak istemediğimiz bu olaydan ders çıkararak, barış ve huzur dolu bir geleceği hep birlikte inşa edeceğimize inanıyorum.

2 Temmuz 1993’te Madımak’ta yaşamını kaybeden aydınlarımız ve sanatçılarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, ailelerinin ve tüm sevenlerinin acılarını paylaşıyorum. Aradan geçen 31 yılda adalet arayışı hiç dinmeyen ailelerin her zaman yanlarında olduğumu bir kez daha vurgulamak istiyorum.”


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi

BAŞKAN HÜRRİYET, BAŞARILI YÜZÜCÜLERİ AĞIRLADI

HÜRRİYET’TEN İZMİTLİLERE MÜJDE

GÜLÜMSE KAFE KALİTESİ 100. YIL BIÇKIDERE GÖLETİ’NDE DE DEVAM EDECEK

TARSUS'TA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

Konak’tan İstihdam Köprüsü: ‘İş’te Konak’ Kapılarını Açtı

Bayraklı’da ‘Madımak’ unutulmadı

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

MAVİ BAYRAK DENETİMLERİ SÜRÜYOR

MİLLİ MAÇ GURURU TEPEBAŞI'NDA YAŞANDI

39.1°