BAŞKAN ÜNLÜCE VE YAVAŞ SİVRİHİSAR’DA

CHP 5.07.2024 19:45:16 0
BAŞKAN ÜNLÜCE VE YAVAŞ SİVRİHİSAR’DA

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Sivrihisar Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı. Festivalin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Başkan Ünlüce ilçede incelemelerde bulundu.

Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Sivrihisar’da gerçekleşen renkli festivalin açılışında konuşan Başkan Ünlüce, “Medeniyetlerin buluşma noktası, Anadolu’nun kalbi, büyük bir tarih ve kültür hazinesi güzel ilçemiz Sivrihisar’da Nasreddin Hoca’nın torunları olarak bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Çünkü bu kadim topraklar öyle kıymetli ki; yetiştirdiği değerler ile insanlığa her zaman en doğru rehber olmuştur. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; Nasreddin Hoca, asırlar boyunca Anadolu'nun dört bir yanına, hatta dünyanın farklı köşelerine nükteleriyle, hikâyeleriyle ve kıssadan hisseleriyle ilham kaynağı olmayı başarmıştır. Onun mizahi anlatımı ve derin düşünceleri, toplumumuzun kültürel mirasının en sağlam temel taşlarından biridir.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Türkiye, Meksika, Bulgaristan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen dans grupları muhteşem performans sundu. Dans gösterileri büyük beğeni topladı. Başkan Ünlüce ve beraberindeki heyet Ermeni Kilisesi’nde Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gelen sanatçıları ve eserlerini inceledi.

Festival etkinliğinden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Sivrihisar’a gelerek Ayşe Ünlüce ile ilçeyi gezdiler.

Başkan Ünlüce ve Mansur Yavaş, Sivrihisar’da ilk olarak Ulu Cami’yi ziyaret etti. Burada cami hakkında bilgi alan Ünlüce ve Yavaş, ilçe esnafına hayırlı işler dilerken vatandaşlarla sohbet ettiler.

Başkanlara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ardından Sivrihisar Kilim Müzesi’ni ziyaret eden başkanlar müzedeki kilimleri incelediler.

Sivrihisar Havacılık Merkezi Necati Artan Tesisine giden Ayşe Ünlüce ve Mansur Yavaş, burada Sivrihisar Sportif Havacılık Kulübü Dernek Başkanı Kamuran Keskin, derneğin genel sekreteri Işıl Görenoğlu ile bir araya geldi.

Merkez bünyesinde bulunan müze hakkında bilgi alan başkanlar ilgililere teşekkür ettiler.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi

Stratejik Plan Paydaş Toplantıları “Akıllı Kent Yolunda Çanakkale Buluşması” ile Başladı

Yörük Türkmenler Muğla’da Buluştu

Büyükşehir’den Sahilleri Birleştiren Ulaşım Hattı

Kırkpınar’a Antalya Büyükşehir damgası

BAŞKAN YILDIZ, ÇAĞDAŞKENT MAHALLESİ’NDEKİ SPOR SAHALARI, PARK VE MESİRE ALANLARINDA İNCELEME YAPTI

3 LGS BİRİNCİSİYLE BULUŞTU

İBB İŞTİRAKLERİNDEN REKOR BAŞARI

İBB SPOR KULÜBÜ’NÜN GURUR TABLOSU

ULUS VE SARPER CADDESİNDE SÜRÜCÜLERE ÇALIŞMA UYARISI

36.3°