Başkan Turan, İZSU Heyetiyle Birlikte Yatırımları Yerinde İnceledi

CHP 4.07.2024 22:42:00 0
Başkan Turan, İZSU Heyetiyle Birlikte Yatırımları Yerinde İnceledi

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan teknik ekibiyle birlikte Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan’ı ziyaret etti. Ödemiş’te devam eden ve yapımı planlanan yatırımların değerlendirildiği ziyarette sahada da incelemeler yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan beraberinde Genel Müdür Yardımcıları Atilla Hakan Özel ve Serdar Sadi ile 2. Bölge İşletmeler ve Bakım Onarım Dairesi Başkanı Ferit Çağlar ve teknik personelden oluşan ekiple Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan’ı makamında ziyaret etti. Ödemiş’te Rahmanlar Barajı’ndan içme suyu temini ve baraj havzasının korunması, Yolüstü ve Gölcük atıksu arıtma tesisi projelerinin son durumu, şehir merkezindeki yağmur suyu toplama hattı yatırımları ile kış mevsimi öncesi toplu dere temizliği çalışmalarının değerlendirildiği toplantı sonrası saha incelemesi yapıldı.

Başkan Turan, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Bülent Eker, Başkan Yardımcıları Cumhur Şener ve Metin Kıral, İzBB Belediye Meclisi Üyesi Ufuk Aykol ile birlikte Rahmanlar Barajı havzası, TOKİ konutları paket arıtma tesisi ve tarihi Birgi’de kanalizasyon hattı yatırımlarındaki son durum konusunda sahada İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’dan bilgi alıp ihtiyaçları aktardı. Önümüzdeki günlerde Kaymakçı’daki kanalizasyon altyapısı konusunda da yine incelemelerde bulunulması kararlaştırıldı.

YATIRIMLAR VE İHTİYAÇLAR SAHADA İNCELENDİ

Ödemiş Belediyesi’nin İZSU ile eşgüdüm içerisinde Ödemişlilere en iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğini kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, “Genel Müdürümüz Gürkan Erdoğan ve ekibinin ziyaretleri sorunların yerinde tespiti, ortak çözümlerin geliştirilmesi açısından çok yararlı oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’ın hayatı kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini artırmak üzere sözünü verdiği yatırımları birer birer Ödemiş’e kazandırmak üzere uyum içerisinde çalışıyoruz. İZSU’nun da yatırımları bu anlamda hayati değerdedir. Gerek daha dirençli bir Ödemiş gerekse de sağlıklı bir şehir adına önemli yatırımlara imza atılıyor. Tarihi Birgi’nin atıksuları da atıksu arıtma sistemine dahil edildi. Bu çalışmalar sonrası yıpranan yolların Birgi’nin tarihi ve turistik dokusuna uygun biçimde hızla yenilenmesi konusunda gerekli çalışmalar yapılacaktır. Şehir merkezinde arızalardan kaynaklı olarak açılan çukurların hemşehrilerimize en az sıkıntı yaşatacak şekilde hızla kapatılması konusunda da yeni bir çalışma modeli uygulanacak.

Aynı şekilde Rahmanlar Barajı havzamız koruma altına alınacak. Ödemiş’e içme suyu sağlayan ana borular da yenilenerek arızalar ve kayıplar en aza indirilecek. TOKİ’deki atıksuyu doğrudan Ödemiş’in atıksu şebekesine bağlayıp bu şekilde arıtma tesisine ulaştırmak üzere yatırımlar başlıyor. Yolüstü ve Gölcük atıksu arıtma tesisleri konusunda da ihale aşamasına gelindi. Bu iki tesisi ilçemize kazandırıp Küçük Menderes Nehri’ni verimli topraklarımızı ve su kaynaklarımızı koruyacağız.

“KAYMAKÇI İÇİN GENİŞ KAPSAMLI PLANLAMA”

Kaymakçı’da uzun yıllardır ihtiyaç duyulan kanalizasyon yenilenmesi konusunda daha da geniş kapsamlı bir planlama mevcut. Bu sebeple Genel Müdürümüz ve ekibi Kaymakçı’ya önümüzdeki günlerde bir kez daha gelip inceleme yapıp nihai kararı verecekler. Kaymakçı’da kanalizasyon altyapısının kapasitesinin artırılması ile beraber kontrolsüzce bırakılan cezaevi atıksularının sisteme dahil edilmesi sağlanacak. Bu konuda planlama yapılıyor. Ayrıca Kaymakçı’nın uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu içme suyu ve atıksu altyapısı konusunda gerekli yatırımlar sağlanacak ve bu sorun tarih olacaktır. Cemil Tugay Başkanımıza, İZSU’dan gelen heyete çok teşekkür ediyorum. Ödemiş’te uyum içerisinde yatırımlar birer birer halkımızın hizmetine sunulacaktır” dedi.


İzmir,Ödemiş Belediyesi

Çim Konserleri başladı

ASKİ UYARDI:“SERİNLEMEK İÇİN SUYA GİRERKEN CANINIZDAN OLMAYIN”

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMEKLİLERİN YANINDA: 39 BİN 954 EMEKLİYE ON BİRİNCİ KEZ DESTEK ÖDEMESİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 2025-2029 STRATEJİK PLANLAMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞT

Yaz Dostum Konserleri, Yaz Akşamlarının Eşlikçisi Olmayı Sürdürüyor

Kurban Bağışları Aşhane’de Pişiyor Vatandaşın Sofrasına Ulaşıyor

MESKİ, Su Güvenliği Sistemini Hayata Geçiriyor

- BOZÜYÜK ÇEYREK FİNAL HEYECANINI TEK YÜREK OLARAK DEV EKRANDAN İZLEDİ

BİNLERCE ALANYALI MİLLİ MAÇI TEK YÜREK İZLEDİ

33.9°