Başkan Tugay’dan SOLOTÜRK açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek programdan çıkarılan SOLOTÜRK gösterilerinin Adana’daki TEKNOFEST’te yer almasını eleştirdi. Tugay, “9 Eylül bu kent için önemli bir tarihtir. Hak ettiği değeri onların da hissetmelerini ve gereğini yerine getirmelerini bekliyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 9 Eylül'de İzmir'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında SOLOTÜRK gösterilerinin tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yapılmamasına rağmen Adana’daki TEKNOFEST’te yer almasına yönelik bir açıklama yaptı. Balkanlılar Halk Dansları Festivali açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tugay, “İzmir'in kurtuluş gününde SOLOTÜRK'ün olmaması önemli bir eksiklikti. Bu durum bizi üzdü. Tasarruf tedbirlerini bahane göstermişlerdi. Şimdi TEKNOFEST İzmir’in kurtuluşundan daha mı önemli? İzmirlilere büyük ayıp. Bu davranışları için onları ayıplıyorum. İzmir’e karşı daha samimi davranmalarını istiyorum. İzmir, çok değerli bir şehirdir. 9 Eylül de bu kent için önemli bir tarihtir. Hak ettiği değeri onların da hissetmelerini ve gereğini yerine getirmelerini bekliyoruz. Önümüzdeki yıl bu hatanın tekrarlanmaması için süreci takip ediyor olacağız” dedi.

“Bakanlığın plan yapmasını bekliyoruz”
İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerine ilişkin de konuşan Tugay, şunları söyledi: “Bakanlık ‘Acil eylem planı yapacağız, bizi bekleyin’ dedi. Biz kendi işimizi zaten yapıyoruz. Yağmur suyu ayrıştırma, artırma çalışmalarımız devam ediyor. Var olan kirlilikle ilgili bakanlığın plan yapmasını, bize de görev vermesini bekliyoruz. Pazartesi yeniden toplantı yapılacakmış. Belki o zaman bir açıklama yapılır. Ama sonsuza kadar beklemeyeceğiz. Eğer bakanlık harekete geçmezse, kendi çabalarımızla harekete geçeceğiz.”

İzmir,İzmir Belediyesi

BAŞKAN ALTAY BANLİYÖ HATTINDA ÇALIŞMALARIN YOĞUN ŞEKİLDE SÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çiftçinin yüzünü güldürdü

İtfaiye Haftası Kutlu Olsun

HAYLAZ PATİLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ortak Akıl, Ortak Çözüm: Manisa Büyükşehir ve Alaşehir Belediyesi Bir Araya Geldi

Özalp’ta Eşbaşkanların katılımıyla halk buluşması

Yılmaz Akkılıç 'Bursa Araştırmaları Ödülü’ne başvurular başladı

Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne Özel Program

Büyükşehir’in Yeni Hizmet Binasında ‘Çocuk Tiyatro Sahnesi’ Var

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sigorta Haftası Kutlamaları Kapsamında İlçemizde Ziyaretler Gerçekleşti

BAŞKAN GENÇ ENGELLERİ AŞTI

Kındılçeşme’nin kiralanması talebine oy birliği

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAHVECİ, RESSAM AHMET YAKUPOĞLU’NU ANMA PROGRAMINA KATILDI

Sapanca Gölü’nü koruyacak çalışmalara bir yenisi daha eklendi: Göl havzası Büyükşehir’e emanet

Kuraklığa dayanıklı Antep fıstığı tarımsal kalkınmaya destek sağlayacak

TRABZON'DA SAHİPSİZ HAYVAN KALMAYACAK

“Bu dönüşüm tarihi çarşımızı daha değerli kılacak”

İçişleri Bakanlığı, TEKNOFEST 2024’te: Geleceği Birlikte Keşfedin!

Nazilli Belediyesi'nden Yazırlı’daki yangın söndürme çalışmalarına destek

Başkan Büyükkılıç Ücretsiz Yaptı, Çocuklar Gönüllerince Dilsiz Dostlarla Vakit Geçirdi

Diyarbakır İtfaiyesinden 50 bin öğrenciye yangın eğitimi

Büyükşehir Ekipleri, Kasaptaşı Parkında Bakım Onarım Çalışması Yaptı