Başkan Tugay babasının madalyalarıyla kahramanların gününe katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Eylül Gaziler Günü için düzenlenen kutlama programına Kıbrıs gazisi olan babası Cemal Tugay’ın madalyalarıyla katıldı. Başkan Tugay, “Gaziler Atatürk’ün deyimiyle yaşayan anıtlardır. Onlara her zaman sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüş ve resmi törene katıldı. Kutlama programında Kıbrıs gazisi olan babası Cemal Tugay’ın madalyalarıyla yer alan Başkan Dr. Cemil Tugay, ilk olarak Gündoğdu Meydanı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki kortejde gazilere eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, gazi derneklerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Askeri bando eşliğindeki yürüyüşün ardından gerçekleşen resmi törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Programda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman gazilerin anısı için saygı konuşması da yapıldı.

“Her ortamda onlara saygı göstermemiz gerekiyor”
Gazi babasının madalyalarıyla kutlamalara katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Benim için en özel günlerden birisi. Çünkü benim babam Kıbrıs gazisiydi. Ben gazi çocuğuyum. Babamın savaş sırasında yaşadıklarını dinlediğim zaman ve gazileri gördüğümde anladım ki savaşın yaraları hiçbir zaman kapanmıyor. Dolayısıyla gazilik unvanı taşıyan insanlar toplumdan saygı bekliyorlar. Ben bugün gazilerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek için de babamın madalyalarını takarak yürüyüşlerine katıldım. Gaziler Atatürk’ün deyimiyle yaşayan anıtlardır. Onlara her zaman sahip çıkmamız gerekiyor. Bulundukları her ortamda onlara saygı göstermemiz gerekiyor. Tüm gazilerin gününü kutluyorum. Babam dâhil yaşamını kaybetmiş olan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Önümüzdeki günlerde gazilerimiz için daha çok çaba içinde olacağız” dedi.

Tarihten örnekler veren ve gazilerin kahramanlığına vurgu yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Orhan Aydın ise “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı gündür. Kahraman gaziler, Gaziler Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

İzmir,İzmir Belediyesi

Van Büyükşehir Belediyesi Halk Lokantası açıyor

2 bin metrelik hat ile Teşvikiye'nin su sorununa kesin çözüm

Gaziler Günü Etkinlikler İle Kutlandı

Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay'da Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışını yaptı

DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİNE TAM DESTEK VERDİK

Nevşehir Belediyesi LGS’ye Hazırlanan Öğrenciler İçin Ücretsiz Hazırlık Kursu Düzenliyor

MUTLU ÇOCUK YETİŞTİRMENİN SIRLARINI ÖĞRENDİLER

İZKİTAP – 4. İzmir Kitap Fuarı 26 Ekim’de kapılarını açıyor

Motosiklet Çalıştayına Davetlisiniz...

Mavi Bayraklı plajda öğrencilerden anlamlı etkinlik

“Demir Lady” yine zirvede

İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversitelilerin barınma ücretlerine zam yapmadı

Macera Park’ta eğlence ve adrenalin dolu bir gün

Öğrencilerimizi Karşılamaya Başladık

Milletvekili Korkmaz’dan Sandıklı Belediyesi Yeni Hizmet Binası Ziyareti

Raylı sistemin ilk etabı için proje başlıyor

BAŞKAN ÜNLÜCE’DEN HAREKETE DAVET!

Başkan Bozbey, “Tarımın planlanmasına önderlik yapacağız”

Büyükşehir Gençlik Meclisine başvurular başladı

Mersin’in Güzellikleri Çocukların Resimlerinde Hayat Buldu

*İpekyolu Buzhane Mahallesi'nde Dere Taşkını: Eşbaşkan Abdullah Zeydan İncelemelerde Bulundu*