Başkan Seçer Söz Verdi, Büyükşehir Birimleri Can Dostları Sahiplendi

Başkan Seçer Söz Verdi, Büyükşehir Birimleri Can Dostları Sahiplendi

Başkan Seçer Söz Verdi, Büyükşehir Birimleri Can Dostları Sahiplendi

Ağustos ayında Başkan Vahap Seçer tarafından başlatılan ‘Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den kampanyası kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ birimleri köpek sahiplenmeye başladı. Başkan Seçer’in; “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm kurumlarımızın, iştiraklerimizin, tesislerimizin her birine en az 1 can dost sahiplenme kararını şu andan itibaren alıyorum ve bu isteğimi arkadaşlarıma buradan ulaştırıyorum” cümlesi üzerine harekete geçerek sahiplenme işlemini gerçekleştiren birimler, yeni mesai arkadaşları olarak kabul ettikleri patili dostlarla uyum içerisinde çalışıyor.

Faaliyet gösterdikleri yerleşkeye rahat uyum sağlayabilecek ırklardan köpek sahiplenen birimler, yeni mesai arkadaşlarıyla oldukça mutlu. Gittikleri birime kısa sürede alışan, personelin yanına giderek kendini sevdiren, odaları gezen, gün içinde 2 kez yerleşke içinde gezmeye çıkan patili dostlar da yeni hayatından oldukça memnun. Bulundukları her ortama neşe, eğlence ve pozitif enerji veren patili dostlar sayesinde, Büyükşehir personelinin hayvan sevgisi bir kat daha arttı. Kampanya kapsamında birimlerin sahiplendiği köpek sayısı 61’i bulurken, farklı kamu kurum ve kuruluşları da 6 köpek sahiplendi.

Yıkılmaz: “Sahiplendirilecek ırkları, yerleşkelerin durumuna göre belirliyoruz”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Hünkar Yıkılmaz, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ birimlerinin kampanya kapsamında gerçekleştirdiği sahiplenmeler konusunda bilgi verdi. Yıkılmaz; birimlerin kendi mevcut ortamlarına uyum sağlayabilecek ırkları sahiplendiğini belirterek, “Yerleşkelerin durumlarına göre hem küçük, hem de büyük ırk köpek sahiplendirmelerini yaptık. Daha çok alan koruma özelliği gösteren bölümlerde çoban köpeği melezi, kurt köpeği gibi ırkların sahiplendirmesini yaparken, vatandaşlarla iç içe olan birimlerde daha küçük ırkların sahiplenme işlemlerini gerçekleştirdik” dedi.

Mersin’de yer alan farklı kamu kurumlarının da köpek sahiplendiğinin bilgisini paylaşan Yıkılmaz, “Mersin Kapalı Cezaevi’ne 4 tane, Anamur Sahil Güvenlik Birimi’ne bir tane, Aydıncık ilçesinde bir sitemize de bir tane köpek sahiplendirdik” diye konuştu. Yıkılmaz, Mersin’de faaliyet gösteren diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren şirket veya fabrikaların da sahiplenme yapmasının önemine değinerek, “Bunların birer köpek sahiplenmesi halinde, Bakımevi’ndeki sahipsiz canlarımıza yeni yuvalar bulunacağını düşünüyoruz” dedi.

İrde: “Tarçın’la birlikte enerjimiz de yükseldi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, köpek sahiplenen bürokratlardan. İrde, sahiplendikleri köpekle çok iyi anlaştıklarını ifade ederek, “Arkadaşlarımızla birlikte ismini Tarçın koyduk.  Tarçın tadında çok güzel bir köpek. O günden bugüne mesaimizi birlikte yapıyoruz. Çok da uyumlu bir çalışmamız var. Sabahları enerjisi yüksek, oynuyoruz. Gün içerisinde de arada bir dışarı çıkartıyoruz” dedi.

Tarçın’ın, ofisin havasını da değiştirdiğini söyleyen İrde, “Çok pozitif olduğunu düşünüyorum. Enerjimiz yükseldi. Bizi rahatlatan bir hali var. Herkesin de sevgilisi oldu. Buraya gelen insanlar onu seviyor veya dışarıda farklı birimlerden arkadaşlarımız arada bir alıyorlar, seviyorlar” diye konuştu.

Kaplan: “Karamel, artık ekibimizin bir parçası oldu”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de, Makine İkmal Sahası’nda bulunan yerleşkesine Golden cinsi bir köpek sahiplendi. Köpeğe ‘Karamel’ ismini veren daire personeli, kendileriyle hemen kaynaşan yeni çalışma arkadaşlarından oldukça memnun. Karamel ile ilgilenen personelden biri olan Çevre Mühendisi Doğan Kaplan, “Karamel geleli 10 gün oldu. Bizimle birlikte vakit geçiriyor, geziyor, eğleniyoruz. Günde 2 defa dışarı gezmeye çıkartıyoruz. Bize epey alıştı. O da bizim ekibimizin bir parçası oldu. Herkese pozitif enerji veriyor. Bütün birimler, iş dönüşü normalde yorgun olmasına rağmen, gelince ilk işleri Karamel’i sevmek, onunla ilgilenmek oluyor” diye belirtti.

Yılmaz: “Zamanımız çok neşeli ve eğlenceli geçmeye başladı”

Fen İşleri Dairesi’ne bağlı Enerji İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri de birimlerine köpek sahiplendi. Kendi iş kollarından bir terim olan Pako şalterden yola çıkarak, sahiplendikleri köpeğe ‘Pako’ ismini koyan ekip oldukça mutlu. Elektrik Elektronik Mühendisi olarak görev yapan Yusuf Yılmaz, Pako ile ilgilenen personelden biri. Pako’nun kendilerine pozitif enerji verdiğini söyleyen Yılmaz, “Çok sevecen bir hayvan. Kendini sevdirmesini biliyor. Zaten Hayvan Bakımevi’ne ilk gittiğimizde o sevecenliğini hissettiğimiz için, direkt sahiplenmek istedik. Çok neşeli ve eğlenceli zaman geçirmeye başladık. Çünkü personelimiz Pako’yu görmek için heyecanlanıyor” dedi. Tüm personelin, Pako sayesinde sahiplenmeye daha sıcak bakmaya başladığını söyleyen Yılmaz, “Arkadaşların hayvan sevgisini daha da perçinledi. Pako geldikten sonra, müthiş eğlenceli bir ortam oluştu. İnsanlar daha da sevecenleşti. Pako’yu görmek için yanına uğruyor, gezdiriyoruz. Bizim evcil hayvanımız yok, ama Pako’dan sonra olacak” ifadelerini kullandı.

Gonca: “Teksin ve Mersin şu an halinden gayet memnun”

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde bulunan Kalite Yönetimi ve Kent Araştırmaları Şube Müdürlüğü Teksin ekibi de, kampanya kapsamında 2 köpek sahiplendi. Sahiplendikleri köpekler için tesis bahçesinde kulübe ve çit oluşturan ekip, yeni mesai arkadaşlarına Teksin ve Mersin isimlerini verdi. Teksin’de görevli Utku Gonca, Teksin ve Mersin’le ilgili bilgi vererek, “Şu an gayet iyiler ve mutlular. İkisi de halinden memnun. 2 tane canı sahiplendiğimiz ve doğal yaşamına kavuşturduğumuz için, biz de birim olarak çok mutluyuz. Yine belediyemizin imkanları doğrultusunda, daha rahat ve özgür yaşamaları için onlara güzel bir kulübe yaptık. Birimimize neşe kattılar. Tüm personelimiz gerekli ilgiyi gösteriyor. 24 saat esaslı çalıştığımız için, onlarla sürekli ilgilenebilecek personelimiz var. Bizler de yönetici olarak elimizden geldiğince canlarımızın yanında oluyoruz” diye konuştu.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi


Eşbaşkan Şedal ve Zeydan’dan kayıp Rojin’in ailesine ziyaret

Eş Başkan Hatun, Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi’ne katıldı

Elazığ’da Atlı Birlikler Görev Başında

Berdücesi’nin Güz Sayısı Okurlarıyla Buluştu!

“Yeni yatırım ve projelerle Pamukova daha güzel günlere ulaşacak”

Başkan Vekilleri, Hemşehrilerinin Mutluluğunu Paylaşıyor

Gebze’de Ekim Meclisi 1. Oturumu Tamamlandı

EL BATTANİ UZAY EVİ İLE ÇOCUKLAR UZAYI KEŞFEDİYOR

YUNUSEMRE MECLİSİ EKİM AYI İLK OTURUMU YAPILDI

MUHTARLARDAN BAŞKAN ATAÇ'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Başkan Şahin Çözüm Merkezinde Talepleri Dinledi

3 Ekim Perşembe Rumeli, Trakya ve Balkan Gecesi

3 Ekim Perşembe Söyleşi

Başkan Büyükkılıç’tan Kahraman İtfaiye Personeline Ziyaret

Büyükşehir’den İhaleler

Adapazarı Yağcılar Mahallesi Parselasyon Planı

VASKİ’den Özalp’a 11 bin metre içme suyu hattı

ETİMESGUT BELEDİYESİ´NDEN "CAN DOSTLARA VEFA" İSİMLİ KARMA RESİM SERGİSİ

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Market Denetimi

TEVFİK HOCA EVİ MÜDAVİMLERİ 1 EKİM YAŞLILAR GÜNÜ’NDE SAPADERE KANYONU’NU GEZDİ

Bolsev’de burs başvuruları yarın başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi eğitime köprü oluyor

3. GELENEKSEL BAĞ BOZUMU VE PEKMEZ FESTİVALİNE SAYILI GÜNLER KALDI

Kaymakam Çengel ve Başkan Öztaş, İlçedeki İş Yeri Açılışına Katıldı

Şanlıurfa'da Asfalt Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Kayseri’nin Sanat Kalbi Büyükşehir Konservatuvarı’nın Kış Kurslarına Kayıtlar Sürüyor

Eş Başkan Bucak, İçmesuyu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu

Yenimahalle’de altyapı çalışmaları aralıksız sürüyor

Başkan Seçer Söz Verdi, Büyükşehir Birimleri Can Dostları Sahiplendi

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YENİ BİR PROJE

Yükleniyor