Tarih: 28.10.2024 18:07

Başkan Şahin’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na Özel Video

Facebook Twitter Linked-in

Tarihi Şafaktepe Tünelinde Gençliğe Hitabe’yi okudu

Mamak Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bir video hazırlayarak Cumhuriyet'in 101. yılı coşkusunu paylaştı. Videoda, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak Belediye Meclis Üyeleri ve Mamak Belediyesi çalışanları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe” eserini okudu.

Mamak Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel bir video hazırladı. Çekimleri tarihi Mamak Şafaktepe Tüneli’nde gerçekleştirilen bu video, sosyal medya üzerinden halkın beğenisine sunuldu. Bu mekân, Birinci Dünya Savaşı sırasında Anadolu ile Hicaz ve Bağdat arasında önemli bir bağlantı noktası iken, milli mücadele döneminde kritik bir ikmal merkezi olmuş ve İkinci Dünya Savaşı sırasında da askeri malzemelerin depolanması için kullanılmıştır. Başkan Veli Gündüz Şahin’in bu tarihi mekânda “Gençliğe Hitabe”yi okuduğu video, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ayrı bir anlam kattı ve geniş kitlelere ulaştı.

“Cumhuriyetimizin 101. yılı bir rehber olmalı”

Başkan Şahin, “Gençliğe Hitabenin sadece geçmişe değil, geleceğe de ışık tutan bir rehber olduğunu belirterek şu mesajı iletti: “Cumhuriyetimizin 101. yılında, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin bizler için yalnızca geçmişin bir yankısı değil, aynı zamanda bir rehber, yol gösterici ve azim kaynağı olduğunu her satırında derinden hissediyoruz. Bu anlamlı sözleri hep birlikte hatırlayarak, Cumhuriyetimizin aydınlık yarınlarına kararlılıkla yürüyelim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”

Ankara,Mamak Belediyesi

Orjinal Habere Git