Başkan Şahin, Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

CHP 14.10.2024 22:46:26 0
Başkan Şahin, Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılı kutlamaları kapsamında Mamak Belediyesinde tören düzenlendi

Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılı kutlamaları kapsamında Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene, CHP Mamak İlçe Yönetimi, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ankara, Cumhuriyetimizin kalbi olarak daima istiklal ve hürriyetin simgesidir”

Mamak Belediyesinde yapılan törende, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Bugün, Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti oluşunun 101. yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik yolundaki sarsılmaz kararlılığını bir kez daha hatırlatıyor ve Cumhuriyetimizin temel taşlarından birinin Ankara olduğunu bizlere gösteriyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de burada açılması, Cumhuriyet’in yolunun açıldığı en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. 13 Ekim 1923’te başkent ilan edilmesiyle birlikte Ankara, Cumhuriyetimizin kalbi olarak daima istiklal ve hürriyetin simgesidir.”

“Coğrafi bir değişiklik değil, bağımsızlık mücadelemizin ruhu”

1923 yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Ankara’nın başkent ilan edilmesi, Türkiye’nin geleceğine atılan en önemli adımlardan biri olduğunu aktaran Başkan Şahin, “Bu karar, sadece coğrafi bir değişiklik değil, bağımsızlık mücadelemizin ruhunu ve milli iradeye dayanan yeni bir devletin inşa sürecini simgelemektedir. Atatürk’ün “Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözüyle şekillenen Cumhuriyet, işte bu topraklarda hayat bulmuştur” diye vurguladı. Törende, Mamak Belediyesi Halk Oyunları Seğmenler ekibi de yer aldı.


Ankara,Mamak Belediyesi

29 Ekim coşkusu 'Cumhuriyet Tırı' ile Bursa’yı sarıyor

Büyükşehir Rahvan At Yarışları nefes kesti

ALTINORDU BELEDİYESİ, GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

TROPİKAL MEYVE FESTİVALİ’NDE YARIŞMALAR İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Başkan Şahin, Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

Başkan Topaloğlu pazar esnafıyla bir araya geldi

Ekim Ayı Çocuk Sineması: 18-24 Ekim

61. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ KAPSAMINDAKİ SİNEMA ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Yusuf Altın, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcımız Cemil Kaynak ve Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Şube Müdürümüz Mevlüt Üyümez, Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu’yu makamında ziyaret et

24.2°