Başkan Şadi Özdemir: Vatandaşlarımızın isteklerine vermek için çalışıyoruz

Nilüfer Belediyesi ile Mestanlı ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle düzenlenen Bulgarca dil kursunun açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Nilüfer'de yaşayan tüm vatandaşlarımızın isteklerine cevap vermek için çalışıyoruz" dedi.

Nilüfer Belediyesi ile Mestanlı ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenen Bulgarca dil kursu, Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde başladı. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mestanlı ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestaniye Efe ile dernek üyeleri katıldı.
Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçede yaşayan her vatandaşa yönelik talepleri karşılamak için çalıştıklarını belirtti. Nilüfer'in çok kültürlü yapısına vurgu Başkan Şadi Özdemir, "Bulgaristan göçmenleri bu bölgede yoğun bir nüfusa sahip ve kentimizin önemli zenginliklerinden biri. Belediye olarak, tüm vatandaşlarımızın olduğu gibi, onların da ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Dil kursuna gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şadi Özdemir, şöyle devam etti: "Türkiye ve Bulgaristan arasında güçlü tarihi ve kültürel bağlar var. Bu dili öğrenmek, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve daha sağlıklı diyaloglar kurmak açısından çok değerli."
27 Ekim'de Bulgaristan'da yapılacak seçimlere de değinen Şadi Özdemir, çifte vatandaşlığa sahip olan herkesin oy kullanması çağrısında bulundu.

Mestanlı ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestaniye Efe ise kursun açılma sürecine dair, "Dernek üyelerimizin talebi doğrultusunda Bulgarca dil kursu açmak istedik. Bu talebimizi Nilüfer Belediye Başkanımız Şadi Özdemir'e ilettiğimizde, sağ olsun bizleri kırmadı. Kurs için bu mekanı tahsis etti ve öğretmen desteği sağladı. Kendilerine ve belediyemize bu değerli katkıları için teşekkür ederiz" dedi.

Bursa,Nilüfer Belediyesi

Ticaret Bakanı Ömer Bakan Bolat, Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Tarih Müzesini Ziyaret Etti

Herkesin Kimsesi; ‘Mersin Sosyal Politikalar Ofisi’ Açıldı

Büyükşehir’den Muhtarlar Günü’ne özel program