Başkan Özmen’den el emeğinin kazanca dönüştüğü mağazalara ziyaret

CHP 9.05.2024 11:20:28 0
Başkan Özmen’den el emeğinin kazanca dönüştüğü mağazalara ziyaret

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, müdürlüklere bağlı birimleri yerinde inceliyor. Özel öğrencilerin ve Eyüsultanlı kadınların el emeği ürünlerinin satıldığı Hediyem Eyüpsultan mağazasını ziyaret eden Başkan Özmen, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen ESMEK (Eyüpsultan Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları) El Emeği Ürünleri Satış Mağazası ile Eyüpsultan’ın ruhuna ve dokusuna uygun ürünlerin satıldığı Hediyem Eyüpsultan mağazasını ziyaret etti.

“TÜM İSTANBULLU HEMŞEHRİLERİMİZİ MAĞAZAMIZA BEKLİYORUZ”

İlk olarak Eyüpsultan Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan özel öğrencilerin ve Eyüsultanlı kadınların el emeği ürünlerinin satıldığı “Hediyem Eyüpsultan” mağazasını gezerek incelemelerde bulunan Başkan Özmen, “Üretici kadınlar, engelli ve sosyal hizmet alan hemşehrilerimiz için bir gelir ve istihdam fırsatı sunan mağazamızı tüm İstanbullu hemşehrilerimize tavsiye ederim. Eyüpsultan'a gelen misafirler artık tamamen Eyüpsultan'a özgü tasarlanmış bu ürünlerden alarak sevdiklerine hediye edip, yanlarında Eyüpsultan'dan bir hatıra götürebilirler” dedi.

“YÜZLERCE KADIN ÜRÜNLERİNİ TÜKETİCİYLE BULUŞTURUYOR”

Başkan Özmen mağaza ziyaretinin ardından ESMEK El Emeği Ürünleri Satış Mağazası’nı gezdi. Üreticilerle tüketicileri bir araya getirerek, Eyüpsultanlı vatandaşların ekonomik ve sosyal yönden kalkınmalarını sağlayan Eyüpsultan Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında eğitim alan öğrencilerin ürünlerinin satıldığı ESMEK El Emeği Ürünleri Satış Mağazası hakkında bilgi aldı.

Eyüpsultanlı kadınların el emeği göz nuru ürünlerini inceleyen Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, “Yüzlerce üretici kadının el emeği, nadide ürünlerini tüketiciyle buluşturduğu mağazalarımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

"500 YILLIK GELENEK BU ATÖLYEDE HAYAT BULUYOR"

Yazılı tarihi 1600’lü yıllara dayanan, Eyüp Oyuncaklarının tanıtım ve yaygınlaştırılmasını desteklemek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Eyüp Oyuncakları Atölyesini ziyaret eden Başkan Özmen, şunları söyledi: “500 yıllık bir Eyüpsultan geleneği olan Eyüp oyuncakçılığı usta ellerde yeniden hayat buluyor. Çocuklar için eğitici, antibakteriyel ve doğa dostu ahşap oyuncakları tüm İstanbullu hemşehrilerimize tavsiye ediyorum. Mutlaka mağazamızı gezip, Somut Olmayan Kültürel Miras olarak değerlendirilerek Ulusal Envantere de kaydedilen bu tarihi oyuncakları görmeliler.”


İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ '19 MAYIS'I 40 BİN AYDINLIYLA KUTLADI

TEK GENÇ FEST'TE MUHTEŞEM FİNAL

TEK GENÇ FEST'TE MUHTEŞEM FİNAL

“Bize ilaç gibi geldi”

Başkan Tugay kortej yürüyüşü ve törene katıldı

İMAMOĞLU’NDAN GENÇLERE: HEPİNİZ UMUTSUNUZ

Denizlililerin, 19 Mayıs coşkusu Fener Alayı ile başladı

Manisa’da 19 Mayıs Kutlamaları Fener Alayı ile Renklendi

Son Feci Bisiklet Manisalı Gençleri Coşturdu

26.1°