Başkan Kaya, TRT Sanatçısı İhsan Eyüboğlu’nun 61. Sanat Yılını Kutladı

CHP 2.07.2024 19:36:16 0
Başkan Kaya, TRT Sanatçısı İhsan Eyüboğlu’nun 61. Sanat Yılını Kutladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, TRT Bölge Sanatçısı İhsan Eyüboğlu'nun 61. Sanat Yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı.

Tarihi Hasan Paşa Asker Hamamı Müzesi’nde düzenlenen törene Başkan Kaya’nın yanı sıra, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Necla Kaçan, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Eyüboğlu’nun sanatçı dostları, ailesi ve sevenleri katıldı.

“İHSAN AĞABEYİME SANAT HAYATIMIZA KATTIKLARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Törende konuşan Başkan Kaya, sanatçı İhsan Eyüboğlu’nun sesi, şiirleri ve besteleriyle sanat hayatına büyük katkılar sağladığına vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“İhsan ağabeyim çok tanınan, sevilen bir şahsiyet ve hepimizin değerlisi. 61 yıldır Trabzon sanat hayatına çok değerli katkılar yaptı. Bugün de çok özel bir gün, aynı zamanda İhsan ağabeyimizin 80. yaş günü. İhsan ağabeyimin doğum gününü kutluyorum. Onun gibilerin sayısı çok olsun istiyorum. Huzurunuzda sanat hayatımıza ve bu kente kattıkları için kendisine teşekkür ediyorum. Birazdan İhsan ağabeyimin bestelediği parçaları dinleyeceğiz. Ben kendisine nice eserler üretebileceği sağlıklı, uzun, mutlu ve güzel bir hayat diliyorum.”

61. sanat yılını kutlayan İhsan Eyüboğlu ise, “Bu akşam bana güç verdiniz, onur verdiniz. Çok teşekkür ediyorum. Bu güzel günü kutlamamızda emeği geçen Belediye Başkanımıza, Kültür Müdürümüze, TRT Bölge Müdürlüğümüze ve tüm sevgili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programda İhsan Eyüboğlu’na takdirname ve çiçek verildi, doğum günü için pasta kesildi.

Daha sonra İhsan Eyüboğlu, çeşitli türküler seslendirdi. Eyüboğlu’nun performansı, davetlilerden büyük alkış aldı.

Program, konuk sanatçıların İhsan Eyüboğlu’na ait türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

Trabzon,Ortahisar Belediyesi

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Başkan Özer, Esenyurtlu LGS Türkiye Birincisini Konuk Etti

Nilüfer’de bisiklet kullanımı daha da artacak