Başkan Kaya, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları Toplantısına katıldı

CHP 27.10.2024 23:23:33 0
Başkan Kaya, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları Toplantısına katıldı

Doğu Karadeniz Bölgesindeki CHP’li Belediye Başkanları toplantısında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Biz iktidar olacaksak, bu Karadeniz’den başlayacak. Bunu başlatma görevi de bizlerin sırtında olacak. Her bir belediye başkanı arkadaşımın atacağı doğru adımlar ve halkla kuracağı doğru iletişim, partimizi güçlendirecek, iktidar umudumuzu ve yolculuğumuzu da hızlandıracaktır” dedi.
İlki Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Doğu Karadeniz CHP’li Belediye Başkanları toplantısının ikincisi, Giresun’da yapıldı. Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya; TBMM Katip Üyesi, Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Kervanlar, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Artvin Kemalpaşa Belediye Başkanı Erhan Yılmaz, Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem, Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun, Kabataş Belediye Başkanı Bülent Güney, Çamaş Belediye Başkanı Leyla Çıtır, Espiye Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk, Soğukpınar Belediye Başkanı Mustafa Eyice katıldı.

BAŞKAN KAYA: “DOĞRU BELEDİYECİLİK UYGULAMALARINI BÜTÜN KARADENİZ’E YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, doğru belediyecilik uygulamalarının paylaşılması ve bütün Karadeniz Bölgesinde yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:
“İlkini Trabzon Ortahisar’ımızda gerçekleştirdiğimiz Doğu Karadeniz Belediye Başkanları Buluşmasının ikincisi için bugün Giresun’da bulunuyoruz. Bugün Giresun’da CHP’li belediye başkanları rüzgarı esecek. Giresun’da kent lokantasının açılışında bulunmaktan da çok mutluluk duydum. Biz de kent lokantamızı açtık, vatandaşımızdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Bugün burada oluşumuzun amacı, doğru belediyecilik uygulamalarını paylaşmak, Karadeniz’de neler yapabiliriz, vatandaşımıza dokunan sosyal belediyecilik dediğimiz proje belediyeciliği dediğimiz, şeffaf, hesap verebilir, halkçı belediyecilik uygulamalarını bütün Karadeniz’de yaygınlaştırmak istiyoruz.”

“İKTİDAR YOLCULUĞUMUZ KARADENİZ’DEN BAŞLAYACAKTIR”
Belediyecilikte bilhassa sosyal projelerin halkta çok büyük bir karşılığı olduğunun altını çizen Başkan Kaya, “Hepimiz biliyoruz ki biz iktidar olacaksak bu Karadeniz’den başlayacaktır. Bunu başlatma görevi de bizlerin sırtında olacak. Bu işin amiral gemisindeki insanlar bizleriz. Her bir belediye başkanı arkadaşımın atacağı doğru adımlar ve halkla kuracağı temas, doğru iletişim, partimizi güçlendirecek, iktidar umudumuzu ve yolculuğumuzu da hızlandıracaktır. Bu bilinçle siyaset yapıyoruz, bu bilinçle belediyecilik yapıyoruz ve kentimize hizmet ediyoruz” diye konuştu.

“BÜYÜK ÖLÇEKLİ PROJE YAPACAK İMKAN BIRAKMAMIŞLAR” 
Devralınan borç ve yapıyla, büyük ölçekli projelerin yapılmasına imkan bırakılmadığını vurgulayan Başkan Kaya, bunun yerine kısıtlı kaynak ve imkanlarla doğrudan halka dokunan işler yapmaya özen gösterdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:
“Belediye başkanı seçildiğimiz günden bugüne yaptığımız bütün işlerin halktaki karşılıklarını ölçmeye çalışıyorum. Gerçekten vatandaşımız çok büyük projeler değil, daha çok halka dokunan, kent lokantası, cenaze evlerine yemek gönderilmesi gibi sosyal belediyecilik dediğimiz hizmetleri istiyor. Zaten çok büyük ölçekli proje yapacak imkan bırakmamışlar. Benim belediyem adına söylüyorum, devraldığım borç, personel yapısı ve yüklenen yükü hesap ettiğimiz zaman çok büyük ölçekli projeler yapma şansımız yok. Ama kıt kaynaklarımızı halka dokunan işlere önceleyerek, vatandaşla aramızdaki ilişkileri güçlendirerek yol almaya gayret ediyoruz. Bunun geri dönüşleri de çok güzel ve olumlu oluyor.”
Toplantının güzel sonuçlar vermesini dileyen Başkan Kaya, program kapsamında çeşitli açılış ve ziyaretlere katıldı.


Trabzon,Ortahisar Belediyesi

Bayraklı’da kış spor okulları başladı

Başkan Vahap Seçer’den ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı

Cumhuriyetin 101’inci yılında ulaşım yüzde 50 indirimli

Başkan Bozbey’den teröre ve şiddete karşı yaşam hakkına destek

Başkan Kaya, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları Toplantısına katıldı

"Zahmet olacak ama İzmir Körfezi'ne müdahale etsinler"

İZBAN’da Dijital İzmirim Kart dönemi

TUNÇ BAŞARAN KÜLTÜR MERKEZİ ve ESKİ HAL BİNASI ÇOK ŞIK OLDU

Ortahisar Yazar Buluşmaları, tarih, edebiyat ve kitap tutkunlarını bir araya getirdi

19.2°