BAŞKAN GÜREL YILIN AHİSİNİ AĞIRLADI

CHP 25.09.2024 22:36:13 0
BAŞKAN GÜREL YILIN AHİSİNİ AĞIRLADI

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Ahilik Kutlama Komisyonu ile birlikte Yılın Ahisi Recep Aymaz, Yılın Kalfası Ahmet Oral ve Yılın Çırağı Beytullah Dağ’ı makamda ağırladı.

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında yılın ahisi seçilen 48 yıllık berber Recep Aymaz ile yılın kalfası ve yılın çırağını makamda ağırladı. Burada kutlama komitesi ve konuklarıyla ilgilenen Başkan Gürel, ahilik geleneğini yaşatan ve bu değerleri gelecek nesillere aktaran esnaf ve zanaatkarların önemine vurgu yaptı.

GÜREL, “AHLAKİ DEĞERLERİ, KARDEŞLİĞİ VE DAYANIŞMAYI TEMSİL EDİYOR”

Ahilik kültürünün tarih boyunca sadece bir ticaret anlayışı olmadığını, ahlaki değerleri, kardeşliği ve dayanışmayı da temsil ettiğini belirten Başkan Gürel, “Ahilik Haftası’nı coşku ve gurur içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ahilik, tarih boyunca sadece bir ticaret anlayışını değil, aynı zamanda ahlaki değerleri, kardeşliği ve dayanışmayı da temsil etmiştir. Ahilik kültürü, esnaf ve zanaatkârlarımız aracılığıyla toplumsal yapımızın güçlenmesine katkıda bulunmuş ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamıştır. Bu özel hafta, geçmişten gelen bu değerleri yeniden hatırlamak ve yaşatmak için önemli bir fırsat. Ahilik, esnafımızın sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel hayatımızda da ne kadar önemli bir rol oynadığını gösterir. Bu nedenle, Ahilik değerlerini yaşatarak ve güçlendirerek toplumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendirmeliyiz. Bizler de Yalova’da yaşayanlar olarak esnaf ve zanaatkârlarımızla birlikte bu değerleri yaşatarak daha güçlü bir toplumsal dayanışma ve kardeşlik ortamı oluşturacağız. Tüm esnaflarımıza, zanaatkârlarımıza ve herkese mutlu ve sağlıklı bir Ahilik Haftası diliyorum” dedi.


Yalova,Yalova Belediyesi

Sahiller Büyükşehir’le güzelleşiyor

BAŞKAN GÜREL YILIN AHİSİNİ AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir’den Türkiye’de İlk: Yapay Zeka Destekli Çocuk Dergisi

Başkan Böcek vatandaşın mağduriyetini önledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu proje Avrupa Birliği’nden hibe desteği kazandı

İZMİT BELEDİYESİ ERDAL BAYKARA’YI UNUTMADI

YUNUSEMRE BELEDİYESİ KÜTÜPHANESİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU BOZDOĞAN’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Başkan Şadi Özdemir’den Gaziler Günü’nde anlamlı ziyaret

29.4°