BAŞKAN GÜREL “KADINLAR ÖZGÜR OLMADAN TOPLUM ÖZGÜR OLAMAZ”

CHP 11.10.2024 05:39:37 0
BAŞKAN GÜREL “KADINLAR ÖZGÜR OLMADAN TOPLUM ÖZGÜR OLAMAZ”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, son günlerde kadına yönelik ülkemizde artan taciz ve şiddet vakalarının ardından bir açıklama yaptı.

“Şiddet ve taciz, yalnızca faillerin değil, onu görmezden gelen, sessiz kalan ve önlemeyen herkesin sorumluluğundadır” diye sözlerine başlayan Başkan Gürel mesajına şöyle devam etti;

“Her gün yeni bir sarsıcı vaka ile yüzleşiyor,  ülkemizde ve dünyada kadınların maruz kaldığı şiddetin ve tacizin acı sonuçlarına tanıklık ediyoruz. Yaşam hakkı en temel insan hakkıdır ve hiçbir gerekçe, bu hakkın ihlal edilmesini meşrulaştıramaz. Kadın cinayetleri ve taciz vakaları, yalnızca bireylerin değil, toplumun tüm vicdanının derin bir yarasıdır.

Kadınlar, iş yerlerinde, okullarda, sokaklarda, evlerinde ve dijital platformlarda her gün tacizle karşı karşıya kalmaktadır. Bu taciz, fiziksel, psikolojik veya dijital yollarla gerçekleşse de, hepsinin ortak amacı kadını sindirmek, korkutmak ve eşit haklarını elinden almaktır. Ancak bilinmelidir ki, hiçbir kadın yalnız değildir. İnsanlıkla bağdaşmayan bu eylemlere karşı adaletin ve eşitliğin sağlanması için sesimizi yükseltmeliyiz.

Her gün yeni bir kadının hayatına son verilmesi ve sayısız kadının tacizle karşılaşması, sorunun bireysel değil toplumsal olduğunu bizlere göstermektedir. Şiddet ve taciz, yalnızca faillerin değil, onu görmezden gelen, sessiz kalan ve önlemeyen herkesin sorumluluğundadır.

Toplum olarak, kadınlara yönelik şiddet ve tacizi durdurmak ve bir daha asla böyle bir acı yaşamamak için sesimizi daha güçlü çıkarmalı, dayanışmamızı güçlendirmeliyiz. Hukuki düzenlemeler daha etkin hale getirilmeli, çok daha caydırıcı cezalar uygulanmalı ve kadınların güvenliğini sağlamak için somut adımlar atılmalıdır.

Bir kadının daha hayatı son bulmadan, bir kadının daha tacizle karşılaşmasına göz yummadan, hep birlikte harekete geçme zamanıdır. Kadınlar, korkmadan, güven içinde, hak ettikleri eşitlik ve özgürlükle yaşamlarını sürdürebilmelidir.

Ülkemizde bu olayların son bulması ve şehrimizde ise hiç yaşanmaması için kararlıyız ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadınlar özgür olmadan, toplum özgür olamaz.”


Yalova,Yalova Belediyesi

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAHVECİ ÜÇ AYLIK FAALİYETLERİ DEĞERLENDİRDİ

Yere attığı izmarit pahalıya patlayacaktı

BAŞKAN DEMİR VE GÖLE BELEDİYE BAŞKANI BUDAK BİR ARAYA GELEREK İŞBİRLİĞİ KONULARINI GÖRÜŞTÜ

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

BİRLİK VE DAYANIŞMAYI PEKİŞTİREREK AİLELERİMİZE DESTEK OLUYORUZ

SEYHAN BELEDİYESİ ÜCRETSİZ YKS KURSLARINDA SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER, HAYALLERİNE KOŞUYOR

“29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Fransa ile İzmir arasında dostluk köprüsü

Foça yangını kontrol altına alındı

28.9°