Başkan Görgel: “Şehrimizin Ürünlerinin Verimlilik ve Pazar Payını Artıracağız”

AK PARTİ 1.10.2024 05:03:21 0
Başkan Görgel: “Şehrimizin Ürünlerinin Verimlilik ve Pazar Payını Artıracağız”

Dulkadiroğlu Budaklı Mahallesi’nde gerçekleştirilen Geleneksel Bağbozumu Günleri etkinliğine katılan Başkan Görgel, “Bu dönem içerisinde hem coğrafi işaret sayımızı artıracak hem de şehrimizin ürünlerinin verimlilik ve pazar payını yükseltecek çalışmalarımız olacak. Çiftçilerimize, hemşehrilerimize birer birer müjdeleyeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Bertiz Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Dulkadiroğlu ilçesi Budaklı Mahallesi’nde gerçekleştirilen “Geleneksel Bağbozumu Günleri” etkinliğine katıldı. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, Bertiz Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Erdoğan Eryılmaz ve vatandaşların da yer aldığı programda, bağ tarlalarında incelemelerde bulunan Başkan Fırat Görgel, üzüm üreticilerinden bölgede gerçekleştirilen çiftçilik faaliyetlerine ilişkin de bilgiler aldı.

“Coğrafi İşaretli Ürün Sayımızı Artırıyoruz”

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Kabarcık üzümü ve üzümden üretilen ürünlerimiz, şehrimiz için çok önemli. Bertiz’de üretilen kabarcık üzümünü,  daha sonrasında yapılan pekmez,  samsa ve sucuk gibi ürünlerimiz, şehrimizin dünyaya tanıtılması açısından önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak paydaş kurumlarımızla birlikte şehrimizin değerlerine sahip çıkarak coğrafi tescilli ürün sayımızı artırıyoruz. Kabarcık Üzümü ile birlikte 30 adet ürünümüzün tescilini aldık. Bu dönem içerisinde coğrafi işaretli ürün sayımızı 70’in üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi

2025 Dağ Bisikleti Eliminator Dünya Şampiyonası Sakarya’da

İnegöl’ün İlk Çocuk Kitaphanesinde ‘’Masal’’ Heyecanı

BAŞKAN DİNÇER, AKSARAY BELEDİYESİ’NİN YENİ HİZMET BİNASINDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

KONYA BÜYÜKŞEHİR BASKETBOLDA DOLU DİZGİN

Başkan Büyükgöz’den Giresun Ziyaretleri

Sandıklı Yunus Emre Meslek Yüksekokulu’nda Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

9’uncu Kitap Fuarı’nda Büyükşehir standına yoğun ilgi

Yabancı öğretmen ve öğrenciler su arıtma süreçlerine tanıklık etti

SOSYAL İNOVASYON AJANSI’NDAN CREATHON’24: “KONYA SAAT KULESİ” YARIŞMASI

16.3°