BAŞKAN GENÇ, BİLİMDE ÇIĞIR AÇAN TRABZONLU FURKAN ÖZTÜRK’Ü TEBRİK ETTİ

AK PARTİ 23.04.2024 20:42:12 0
BAŞKAN GENÇ, BİLİMDE ÇIĞIR AÇAN TRABZONLU FURKAN ÖZTÜRK’Ü TEBRİK ETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dünyada yaşamın nasıl başladığına dair araştırmalar yaparak 4 milyar yıllık gizemi ortaya çıkaran, "Çığır Açıcı" keşfi ile Harvard Üniversitesi’nce ödüle layık görülen Furkan Öztürk'ü tebrik etti.

Trabzon Yomra Fen Lisesi’nden mezun olan Furkan Öztürk’ün başarısı ile gurur duyduklarını ifade eden Başkan Genç, “Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayarak doktora eğitimi için Harvard Üniversitesi’ne girmiş olan henüz 26 yaşındaki hemşehrimiz tarihi bir başarıya imza atmıştır. Bilim insanlarının 175 yıldır çözemediği, 4 milyar yıl önce yaşamın nasıl başladığına dair gizemi ortaya çıkardığı keşfi ile Harvard Üniversitesi tarafından "Gertrude ve Maurice Goldhaber" ödülüne layık görülen Trabzon’umuzun evladı Furkan Öztürk’ü yürekten tebrik ediyorum” dedi.

TÜRKİYE'NİN BİLİM VE EĞİTİM ALANINDAKİ İLERLEMESİNE KATKI SAĞLAYACAK
Ulusal egemenliğimizin coşkuyla kutlandığı bu günlerde, Furkan Öztürk'ün elde ettiği başarının ülkemizin geleceği adına umut verici olduğunu söyleyen Başkan Genç, “Öztürk'ün bu prestijli ödülün sınırlı sayıda kişiye verildiğini öğrendiğimde daha da mutlu oldum. Öztürk'ün başarısını, onun yetişmesine katkı sağlayan başta anne babası olmak üzere öğretmenlerini içtenlikle tebrik ediyorum. Ulusal egemenliğimizin kutlandığı bu günlerde, Öztürk'ün elde ettiği başarı daha da özel bir anlam kazandı. Çocuklarımızın azim ve başarıları, Türkiye'nin bilim ve eğitim alanındaki ilerlemesine katkıda bulunacak ve uluslararası alanda da adını duyurmasını sağlayacaktır. Furkan Öztürk'ün izinden giden yeni genç beyinlerin, ülkemizin cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün hedef koyduğu muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.
Trabzon,Trabzon Belediyesi

BESYO VE POMEM KURSU ÖĞRENCİLERİ BAŞKAN CANPOLAT’A TEŞEKKÜR ETTİ

KARATAYLI GENÇLERİN GELECEĞİNE ÖNEMLİ KATKILAR

Adapazarı Mayıs Meclisi Yapıldı

İLÇE KAYMAKAMI DOĞAN CAN KANDEMİRE VEDA PROGRAMI

BAŞKAN GENÇ KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİNİ YİNELEDİ

Mobil Çocuk Kütüphanesi, Minik Gönüllere Dokunmaya Devam Ediyor

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (KASKİ) Sn. Yavuz Çağan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanımız Av. Mustafa İlmek'i makamında ziyaret etti.

Başkan Büyükkılıç’tan 4 İlçeye “Hayırlı Olsun” Ziyaretleri

KAYSO Heyetinden Başkan Büyükkılıç’a Tebrik Ziyareti

14.1°