BAŞKAN GENÇ: AMATÖR SPORUN RUHU TRABZON'UN SPOR BAŞARILARINI YÜKSELTİYOR

AK PARTİ 16.10.2024 08:53:00 0
BAŞKAN GENÇ: AMATÖR SPORUN RUHU TRABZON


Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen ödül törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, amatör sporcuların Trabzon’daki sportif başarılara büyük katkı sağladığını vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından organize edilen ödül törenine katıldı. Törende, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcı, Trabzon ASKF Başkanı Zeki Kurt ve çok sayıda sporcu yer aldı. Törende, “En İyi Spor Adamı” ödülünü kazanan Zeyyat Kafkas’a ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç takdim etti. Amatör sporun gelişmesine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Genç, “Trabzon’da sporun bu denli ilerlemesinde amatör grupların katkısı büyük. Avrupa Gençlik Olimpiyatları ve Liseler Arası Olimpiyatlar gibi büyük organizasyonlar, amatör sporcularımızın çabalarıyla mümkün oldu. Bu ruhu yaşatmalı ve spora gönül veren gençlerimize aileleriyle birlikte destek olmalıyız. Sporcunun sahip olması gereken değerler, Atatürk’ün o dönemde ortaya koyduğu ilkelerle uyumludur ve bu ilkeleri taşımak bizim sorumluluğumuzdur" dedi.

BAŞARIYI TRABZON'DA ELDE EDENLER GİTMEMELİ
Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trabzon’un sportif başarılarını daha da yukarıya taşımak için çalışmalarımız sürüyor. Hem bireysel hem takım sporlarında Trabzon’u öne çıkarmak ortak hedefimiz. Sporcularımızın karakter olarak da Trabzonlu ruhunu taşımaları gerektiğini düşünüyorum. Başarı kazanan sporcularımızın başka kulüplere gitmesini sorgulamalıyız. Trabzon’da başarıyı elde eden sporcuların bu başarıyı burada devam ettirmeleri önemli. Bu konuda Trabzonspor’umuzun bir kusuru olmadığını tespit ettik.”

TRABZON’DA KALMALARI İÇİN DESTEKLEMELİYİZ
Trabzon ASKF Başkanı Zeki Kurt, “Eksiklerimiz olabilir ama samimiyetimizden şüphe yok. Amatör sporun önemini vurgularken, bu spor dallarını destekleyen ailelere teşekkür ediyorum. Zor şartlarda sporcularımızın Avrupa şampiyonu olması, Trabzon'un ve Türkiye'nin gururu. İstiklal Marşı’mızı okutarak şehrimize kattıkları değerler çok kıymetli. Ancak sporcularımızı elimizde tutmak zorundayız. Başka illerde başarı kazanmalarından önce onları Trabzon’da kalmaları için desteklemeliyiz. Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkarmaya devam ediyoruz ama önemli olan bu başarıların Trabzon’un adıyla anılması” dedi.

AMATÖRDEKİ HEDEF İYİ BİREYLER YETİŞTİRMEK
Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, “Ödülü tüm amatör ruhumla kabul ettiğimi belirtmek isterim. Amatördeki hedef, sadece başarılı olmak değil, aynı zamanda iyi bireyler yetiştirmektir. Bu ödül bizim için çok anlamlı. Amatör Spor Haftası'nı organize eden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKLER
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcı, “Bu hafta başında yürüyüşle başladık ve çeşitli etkinlikler düzenledik. Amatör Spor Haftası’nı coşkuyla geçirdik. Profesyonelliğin temeli amatör sporlara dayanır. Gelecekte Trabzonspor’da ve olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştiriyoruz. Milli takımlarda bizi en iyi şekilde temsil edecek olan sporcularımızı ve ödül alanları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ödüller sahiplerine takdim edildi.

Trabzon,Trabzon Belediyesi

Hendek’e bin metre yükseklikten iki adet yeni içme suyu kaynağı

“Zihinsel sağlığın temel taşları merak ve ilginin korunmasıdır”

“Ölümü sevdiren adam Selim Gündüzalp binlerce kişinin hayatına yön verdi”

BAŞKAN GENÇ: AMATÖR SPORUN RUHU TRABZON'UN SPOR BAŞARILARINI YÜKSELTİYOR

BAŞKAN ALTAY: “ÜNİVERSİTELERİMİZ ŞEHRİN İNSAN KAYNAĞINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

İnegöl Belediyespor Gölcük Belediyeyi Konuk Ediyor

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

Büyükşehir Ekim Meclisi toplanıyor

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “KOCASİNAN’I DAHA DA MODERNLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

21°