BAŞKAN CANPOLAT’TAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

AK PARTİ 14.09.2024 16:10:46 0
BAŞKAN CANPOLAT’TAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) yeryüzüne teşrifinin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı Mevlid Kandili mesajında, “Tüm İslam Aleminin kandili tebrik ediyorum” dedi.  

“Kainatın ve tüm insanlığın şereflendiği günün adıdır Mevlid Kandili” sözleriyle mesajına başlayan Başkan Mehmet Canpolat, şu ifadelere yer verdi: 

“Hz. Peygamberin dünyaya gelişi, dünyanın aydınlandığı gündür. O, alemlere rahmet olarak gönderilen, karanlık ve buhran içinde bir yaşam süren toplumun güneşi olmuştur. Hz. Resulullah Efendimiz, dünyanın ve insanlığın ışık kaynağıdır. Mevlid Kandili işte böyle bir aydınlanma gecesidir. Mevlid Kandili; kötü düşüncelerden arınarak, temiz ve huzurlu bir hayatın yaşanabilmesi için örnek alınacak olan Sevgili Peygamberimizin doğumudur. Aslında bu doğum, insan kalbinin sevgiyle beslendiği ve insanlığın yeşerdiği bir doğumdur. Mevlid Kandilinde O'nu anmak ve O'nu anlamak üzerimize düşen vazifedir. O'nu anlamak demek; hem dünyayı, hem ahireti, hem bireyi, hem de toplumu yani hakikati anlayabilmektir. Çünkü Resulullah (S.A.V ) bundan 1400 yıl önce bütün öğretilerinde ve konuşmalarında; huzurlu ve müreffeh bir hayatın nasıl mümkün olabileceğini insanlara öğretmiştir. Nitekim Veda Hutbesinde ırklar arasında, milletler arasında üstünlük olmadığını belirterek eşitliği vurgulamış, herkesin birbirine saygılı olması gerektiğini söylemiş ve selamet içinde bir hayatı öğütlemiştir. O,  dünyanın en ileri görüşlü, dünyanın en merhametli, en sevgi dolu ve en iyi öğretmeni olan iki cihan serveri Hazreti Muhammed'dir. Bizler bu hafta vesilesiyle Efendimizi örnek aldıkça, geleceğimiz sağlam temeller üzerinde olacaktır. Zira Allah'ın sevgisine ve mağfiretine ulaşabilmenin tek yolu Hazreti Muhammed’i anlayabilmek ve onun yolundan gidebilmektir. Bu bağlamda; Mevlid Kandili'nin hem şehrimizde, hem yurdumuzda ve hem de tüm dünyada kalplerde bir kandil ışığı olarak sevgi saçmasını yüce Allah'tan niyaz ediyor, tüm İslam Aleminin kandilini tebrik ediyorum.”


Şanlıurfa,Haliliye Belediyesi

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BATTALGAZİ’DE GENİŞ ÇAPLI ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Osmangazi Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Korosu Kuruyor

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Büyükşehir Kocaali Sosyal Tesisleri sezonun gözdesi oldu

Başkan Büyükkılıç’tan Yangın Çıkan Fabrikada İnceleme

Sakarya’nın dev adamları parkeye çıkıyor: 9 haftalık fikstür belli oldu

29. yılında SAGÜSAD sergisi OSM’de açılıyor

Eğitimciler Büyükşehirle Sakarya’nın güzelliklerini keşfetti

Başkan Görgel, Kahramanmaraşspor’u Zorlu Müsabakada Yalnız Bırakmadı

26.3°