Başkan Büyükkılıç, Valilik ve İl Milli Eğitim Tarafından Hazırlanan Mesleki Eğitim Çalıştayı’na Katıldı

AK PARTİ 28.06.2024 13:31:33 0
Başkan Büyükkılıç, Valilik ve İl Milli Eğitim Tarafından Hazırlanan Mesleki Eğitim Çalıştayı’na Katıldı

Öğrenciler, gençler ve eğitim için gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar ile Kayseri’deki eğitim-öğretime büyük destek gerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘Genç Dostu Şehir’ ödülü alan öğrenci dostu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eğitim ve öğretime ilişkin çalışmalara da katılmaya özen gösteriyor.

Kayseri Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde bir otelde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Çalıştayı’na Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Sayın Bayar Özsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, rektörler, eğitim gönüllüsü hayırseverler, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve eğitimciler katıldı.

“Kayseri’miz Anadolu’nun Kalbi Bir Şehir. Dünya Ticaret Merkezinin İlk Kurulu Şehirlerinden”

Daha güçlü ve donanımlı bir nesil ve şehir için gerçekleşen çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Çalıştayda katılımcılara hitap eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu Milli Eğitim Bakanlığı olarak Kayseri’de olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Kayseri’miz Anadolu’nun kalbi bir şehir. Hele mesleki eğitimi konuşacaksanız, dünya ticaret merkezinin ilk kurulu şehirlerinden, ilk organize şehirlerinden birisi olan Kayseri’de bunu konuşacaksanız şüphesiz bereketli bir toplantıya da işaret etmiş olacaksınız. Böyle bir organizasyon için başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Mesleki Eğitimin Daha Güçlü Hale Getirilmesiyle İlgili Çok Güçlü Düzenlemeler Yapıldı”

Çalıştayda yapılacak programların mesleki eğitime ilişkin son derece kıymetli hususların müzakere edileceğini belirten Şamlıoğlu, bu hususların da başta Kayseri olmak üzere ülkeye ve bütün insanlığa hayırlar getireceğine inandığını söyledi.

Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, Başkan Büyükkılıç’ın 28 Şubat sürecinde yaşanan ve mesleki eğitimin önünü kesen gelişmelere dikkat sözlerine atıfta bulunarak, “28 Şubat’çılar aslında 28 Şubat’ta sadece imam hatip okullarını hedef almadılar aynı zamanda Ahi Evran’ı hedef aldılar. Az önce başkanımız da buna işaret eden cümleler kurdu. O gün bugündür özellikle AK Parti hükümetleri döneminde mesleki eğitimin daha güçlü hale getirilmesiyle ilgili çok güçlü düzenlemeler yapıldı. Hamdolsun bir noktaya geldik” dedi.

Şamlıoğlu, mesleki eğitim alanındaki ihtiyaç karşısında bakanlık olarak 8-9 ay önce başlattıkları Mesleki Eğitim Politika Belgesi’ni tamamladıklarını ve belgenin Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun gündemine alındığını kaydetti.

“Mesleki Eğitim Birçok İl İçin Önemli Olabilir Ama Kayseri İçin Bir Başka Önemli”

Çalıştayda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Milli Eğitim Bakanı ve bakan yardımcılarının özellikle mesleki eğitimle ilgili ortaya koydukları vizyonun ve konuya verdikleri önemin herkesin malumu olduğunu ifade ederek, bu durumun kendilerini ve özellikle Kayseri’yi çok mutlu ettiğini ifade etti. Kayseri gündeminin üretmek olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, “Kayseri Anadolu’nun ortasında pırıl pırıl parlayan bir yer. Mesleki eğitim birçok il için önemli olabilir ama Kayseri için bir başka önemli. Çünkü Kayseri bugün, 4 milyar dolar ihracata ulaşmış, 2 bin fabrikasıyla sürekli üreten bir şehir” diye konuştu.

Kayseri’de istihdam fuarı düzenlediklerini ifade eden Çiçek, 20 bin kişinin fuara katıldığını hatırlattı. Bu doğrultuda mesleki eğitimin de önemine işaret eden Vali Çiçek, sözü hayırsever iş insanı Osman Ulubaş’a verdi. Ulubaş ise sektör hakkında tecrübelerini anlatarak, eğitim ve öğretime desteklerini sürdüreceğini paylaştı.

Başkan Büyükkılıç’tan Emeği Geçenlere Teşekkür

110 kişilik bir çalışma grubu ile 5 konu başlığı görüşülerek 2 gün boyunca sürecek olan çalıştayın açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de böyle anlamlı ve önemli bir alanda yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, mesleki eğitim alanındaki ihtiyacın ortaya çıkış sürecine dikkat çekerek, “Geçmiş dönemlerde eğitimle ilgili yapılan çalışmalarla, 98’li yıllarda, mesleki eğitimin önü kesilmiş ve bir darbe indirilmişti. O açıdan da bir kopukluk olmuş o dönemde imam hatipleri bahane etmek suretiyle tüm meslek okulları mağdur edilmiş, dolayısıyla ülkemizde sanayiciyle iş gücü arasındaki bu en önemli alan yok edilmişti. O günden bugüne de halen daha bu konuda neler yapabilirize kafa yorma yönünde gayret gösterilmiş, sanayici şuanda iş gücü bağlamında arayış içine girer konuma gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Mesleki eğitim alanındaki açığı kapatma adına iş birliğine işaret eden Büyükkılıç, “İşte böyle önemli bir açığı kapatma adına yapılan ve bu konuda neler yapmalıyız? Gerek yerel yönetimler olarak gerek milli eğitimimiz olarak gerekse sanayilerimiz, yatırımcılarımız olarak tabi ki siyasi otorite de bu alanda hem elçilik görevi görüp hem de katkı sağlamak amacıyla üstlendiği için tüm milletvekillerimize ve ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

“KAYMEK, 6’ncı Üniversite Olarak Anılır”

Başkan Büyükkılıç, eğitim alanında KAYMEK’in kentte 6’ncı üniversite görevi gördüğünün altını çizerek, “Eğitim denilince 5 tane üniversitesi olan bir şehirden söz ediyoruz ama Sayın Valimizin tanımlamasıyla söyleyeceğim; KAYMEK, Kayseri Büyükşehir Belediyemizin birimi 6’ncı üniversite olarak anılır. Her alanda yaptığı çalışmalar ile eğitime verdiği destek ile kayıtsız, şartsız ve niteliği ile binlerce insana katkı sağlayan bir yaklaşım ortaya koyuyor. 16 ilçemizdeki kurum ve kuruluşuyla da bu alanda gerekli çalışmaları sürdürmekte. Bütün bu alanlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı da konuşmasında, “Sayın Valimiz, Sayın Milli Eğitim Müdürümüz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber mesleki eğitimin tekrar hayatımızın gündemine gelmesiyle, çocuklarımızın meslek edinmesi, geleceklerini kurtarmayla ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaları içinde bu işin tekrar tanınır, bilinir ve toplum tabakalarına yayılır hale getirmek için gayret sarf ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Çalıştayda, Kayseri’deki eğitim öğretim çalışmalarında, yaptırdığı okullar ve verdiği desteklerle ismini duyuran hayırsever iş insanı Osman Ulubaş’a plaket takdiminde bulunuldu.

Ortaöğretim Kurumları Beceri Yarışması Ödül Töreni de gerçekleştirilerek dereceye giren eğitim kurumlarına ödülleri verildi.



Kayseri,Kayseri Belediyesi

BİLGEHANELERDEN LGS TERCİH DÖNEMİNDE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

BAŞKAN GENÇ, ANKARA’DA TRABZON İÇİN İSTİŞARELERDE BULUNACAK

Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere 2 Milyon 479 Bin Tl'lik Hizmet

Büyükşehir'in Yaz Bilim Kampı İçin Kayıtlar Başladı

Büyükşehir'den RHG Enertürk Enerji Stadyumu'na Çim Serimi Çalışması

“ESİLA TÜFEKÇİ” MAHALLELER ARASI ÇOCUKLAR FUTBOL TURNUVASI’’ TAMAMLANDI

ROOTSTRİNGE / ATATÜRKÇÜYÜZ S#KİM ERDOĞANI!!!

ROOTSTRİNGE / BU ŞEHRİ SİZE YEDİRMEYİZ

Meram Sohbetlerinin Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Ahmet Çaycı, GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MERAM’I ANLATTI

32.3°