Başkan Büyükkılıç: “Şehir Zemininin Röntgenini Çekiyoruz”

Kayseri Büyükşehir ile Bakanlık iş birliği ile toplam 2 milyon metrekare alandaki tespit edilen 1590 noktada sondaj ile örnek alımı çalışmaları hızla sürerken, Başkan Büyükkılıç, “Şehir zemininin adeta röntgenini çekiyoruz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları ile Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde yürütülen deprem afetine yönelik mikrobölgeleme faaliyetleri çerçevesindeki sondaj ile örnek alma çalışmalarında sondaj miktarı 600’e ulaştı.

Türkiye, geçen yıl şubat ayında "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin acısıyla sarsılırken, Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde Kayseri’yi deprem başta olmak üzere afetlere karşı daha dirençli hale getirmek ve tüm kuruluşlarla iş birliği yapmak için çalışmalarına yeni dönemde de devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri’nin dirençli kent olması için Deprem Master Planı Çalışmaları kapsamında mikrobölgeleme faaliyetlerinde örnek alımının devam ettiğini ifade etti.

Örnek Alma Noktasında Sondaj Sayısı 600’e Ulaştı

Çalışmaların tamamlanmasıyla Kayseri ve yakın çevresinin tüm depremsellik özellikleri ortaya konmuş olacağını ve ileride yapılacak çalışmalara ışık tutacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Şehir zemininin adeta röntgenini çekiyoruz. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen mikrobölgeleme faaliyetlerinde örnek almak için yapılan sondaj miktarı 600’e ulaştı. Toplam 2 milyon metrekare alandaki tespit edilen 1590 noktada sondaj ile örnek alımı çalışmaları hızla sürüyor.”

Çalışmalar 5 Etap Şeklinde Tamamlanacak

Büyükkılıç, 2 milyon metrekare alanın 375m×375m’lik karelajlar ile karelere bölünerek Melikgazi ve Kocasinan'da toplam 1590 nokta tespit edildiği çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, zemin cinsine göre 10 metre, 20 metre ve 30 metrelik derinlikte sondajlar gerçekleştirildiğini kaydetti.

Eş zamanlı olarak jeofizik yapıldığını, çalışmanın 3 ayda tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “1’inci etap ve 2’nci etap çalışmaları Melikgazi ve Kocasinan bölgesinde başlarken, çalışmalar; 3’üncü etap Talas, 4’üncü etap Hacılar ve 5’inci etap Ağırnas-Gesi bölgesinde olmak üzere toplam 5 etapta tamamlanacak” diye konuştu.

Kayseri,Kayseri Belediyesi

Nazilli Belediyesi kış hazırlıklarına hızla devam ediyor

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Kutludüğün Hayvan Barınağı Ziyaretçilerini Bekliyor

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CUMHURİYET’İN 101. YILINDA ANLAMLI YARIŞMA

BÜYÜKŞEHİR'İN KÜLTÜR VE SANAT KURSLARI BAŞLIYOR

Manisalı Çocuklar 4 Ekim’de Can Dostlarıyla Buluştu

Haydi Bursa, ‘Yuvanız yuvası olsun’

Altin Portakal’da Hikayemiz Birlikte, Geleneksel Kortej Antalya Caddelerinde

Bayraklı'da sosyal market açıldı

Nevşehir’de Su Kesintisi

YUNUSEMRE’DE TARIMIN NASIL GELİŞTİRİLEBİLECEĞİ MASAYA YATIRILDI

ŞEHİTKAMİLLİ SPORCULARDAN ULUSLARARASI BAŞARI

Şanlıurfa’da Bir İlk: Kadın Otobüs Şoförü Seferine Başladı

BAŞKAN TEPE: ADIM ADIM TÜM SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ

İZELMAN Anaokulları’nın sayısı 18’e çıktı

VOLEYBOL KURSU ÖĞRENCİLERİNDEN BAŞKAN CANPOLAT’A TEŞEKKÜR

İSTANBUL’U KOŞUYORUM AVRUPA ETABI YARIN

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 5 EKİM

ÜMRANİYE-ATAŞEHİR-GÖZTEPE METRO HATTI’NI İNCELEDİ

'SOKAK HAYVANLARININ UYUTULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA SÖKE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İBERYA ARIKAN’DAN ZİYARET

“Çocuklarımızın Ellerini Asla Bırakmayacağız”

ALTIN PORTAKAL BAŞLIYOR

ACEM CADDESİ LED AYDINLATMALARLA DONATILIYOR

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu Sefa Pide İşletmesinin Açılışına Katıldı.

Büyükşehir’den 4 Ekim Hayvan Hakları Gününde Büyük Farkındalık

Milli Boksör Çağrı Fidan Mamak’ın Adını Avrupa'da Duyuracak