Başkan Büyükkılıç, KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı Açılış Töreni’ne Katıldı

AK PARTİ 14.09.2024 16:10:46 0
Başkan Büyükkılıç, KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı Açılış Töreni’ne Katıldı

Anadolu'nun önde gelen fuar etkinliklerinden biri olan KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı, 11-14 Eylül 2024 tarihleri arasında Kayseri OSB Uluslararası Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Anadolu’nun en büyük fuarlarından biri olan ve Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık ve Çelik Kapı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (KAPSİAD), Kayseri OSB, KOSGEB, KTO ve KAYSO iş birliği ile düzenlenen Nobel Expo KAPEX Anadolu Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı, sektörün lider firmaları ve nitelikli satın almacılarını bir araya getiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ve il protokolü ile birlikte, toplam 30 bin metrekarelik brüt alanda, 100’ün üzerinde firma ve 200’ün üzerinde markanın katılımı ve 38 ülkeden katılımcı ile gerçekleşen fuarın açılış törenine katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Nobel Expo’nun yılmadan, ısrarcı bir şekilde Kayseri’ye fuarcılık kültürünü zenginleştirerek kazandırdığı için Nobel Fuarcılığa ve renk katan, zenginlik kazandırarak motivasyon sağlayan böylesine anlamlı bir çalışmadan dolayı KAPSİAD Başkanına da ayrıca teşekkürlerini dile getirerek sözlerine başlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KOSB, KOSGEB, KTO ve KAYSO’ya da teşekkürlerini iletti.

Konuşmasında Vali Gökmen Çiçek’e de gayretleri dolayısıyla teşekkür eden ve birlik, beraberlik içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, şunları paylaştı:

“İyi ki varsınız sayın valim. Bu anlayış içerisinde birliğin, beraberliğin en güzel dayanışmasını sergiliyoruz. Burada da biz üzerimize düşen ne varsa onu sağlayalım, destekleyelim. Çünkü ufuklu olması adına, yüreklendirme adına tabi ki bu şart. Yani ihracatta kendisinden söz ettiren bir şehir. Hepimizin hakikaten içini rahatlatmaya doğru giden bir boyut. Gönlümüz daha fazlasını arzu ediyor, bu yönde çalışmaların olduğunu da biliyoruz. Dışarısı ile irtibatlanmayı sağlamalıyız. Dışarıyı buraya getirelim o şart ama bizim buradan da arkadaşlarımızın kardeşlerimizin gitmesi gerekir fazlasıyla diye onu da önemsiyorum. Odalarımız bu konuda çalışmalar yapıyor. Onları takip ediyoruz ama daha fazlasını yapmalıyız.”

“Birlikte Bir Organizasyon Yapmamız, Çıkarma Yapmamız Lazım”

Büyükkılıç, yurt dışı faaliyetleri kapsamında belediyeler ile bir organizasyon yapmak gerektiğine işaret ederek, “Birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak, ya da Melikgazi’miz, Kocasinan’ımız ve diğerleri, bunların hepsi ile birlikte bir organizasyon yapmamız, çıkarma yapmamız lazım diye buradan paylaşıyor emeği geçenleri kutluyorum. İnşallah bereketli bir çalışma olur şehrimiz adına diyorum” ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise kentin fuarlar kültürü ve geçmişi olduğunu belirterek, “Fuarlar memleketi olacağız diye Büyükşehir Belediye başkanımızın da bir sözü vardı. Kitap fuarları, millet bahçesinde düzenlenen fuarlar ile Kayseri gerçek manada fuarlar memleketi olacak” dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın da fuarların şehrin ekonomisine katkısının çok büyük olduğunu, Kayseri’nin fuarlar şehri olacağını ifade etti.

Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ise gerçek bir uyum içerisinde iç içe muazzam bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Başkan Büyükkılıç’tan Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na Davet

Başkan Büyükkılıç ayrıca, tüm katılımcıları da 22 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Koşusu’na da davet etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele kesimi yaparak fuarın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış sonrası Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek ve beraberindeki protokol, stantları gezerek, firma yetkililerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.



Kayseri,Kayseri Belediyesi

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BATTALGAZİ’DE GENİŞ ÇAPLI ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Osmangazi Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Korosu Kuruyor

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER, HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Büyükşehir Kocaali Sosyal Tesisleri sezonun gözdesi oldu

Başkan Büyükkılıç’tan Yangın Çıkan Fabrikada İnceleme

Sakarya’nın dev adamları parkeye çıkıyor: 9 haftalık fikstür belli oldu

29. yılında SAGÜSAD sergisi OSM’de açılıyor

Eğitimciler Büyükşehirle Sakarya’nın güzelliklerini keşfetti

Başkan Görgel, Kahramanmaraşspor’u Zorlu Müsabakada Yalnız Bırakmadı

26.3°