BAŞKAN BOLTAÇ SOKAK HAYVANLARINA “UMUT” OLDU

CHP 16.05.2024 19:17:43 0
BAŞKAN BOLTAÇ SOKAK HAYVANLARINA “UMUT” OLDU

BAŞKAN BOLTAÇ SOKAK HAYVANLARINA “UMUT” OLDU

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, sokak hayvanlarının hakları ve refahı üzerine Tarsus’ta ilki düzenlenen 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı’nın birinci gününde dikkat çeken ve farkındalık oluşturan bir adım attı. Başkan Boltaç konuşmalarını yapmak üzere kürsüye; 1 Nisan sabahı, belediyede doğan ve başkanlık makamında bakılan sokak kedisi ile çıktı. Sevimli görüntülerin oluştuğu çalıştaya Tarsuslular büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar kediye “umut” adını verdi.

 

Tarsus Belediyesi tarafından Tarsus’ta ilki düzenlenen Sokak Hayvanları Çalıştayı’nın ilk günü başladı. Alanında uzman konuşmacılar sokak hayvanları üzerine konuşmalar gerçekleştirdi. Çalıştaya Başkan Boltaç’ın sokak kedisi ile kürsüye çıkması damga vurdu. Başkan Boltaç, sokak kedisiyle birlikte kürsüye çıkarak sokak hayvanlarının önemine ve haklarına vurgu yaptı. Katılımcılara, sokak hayvanlarının yaşadığı zorlukları anlamak ve onların haklarını korumak için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

 

Yoğun katılımın olduğu çalıştayda Başkan Boltaç, 1 Nisan sabahı doğan kediye katılımcılar ile birlikte “umut” adını koydu. Başkan Boltaç’ın sokak hayvanları üzerinde duyarlılığı bir kez daha ortaya konuldu.

 

“BİZ YALNIZCA TARSUS HALKININ DEĞİL, TÜM CANLILARIN DA BELEDİYE BAŞKANIYIZ”

Çalıştayda konuşma yapan Başkan Boltaç, “Bugün burada,  hayvanlara yönelik toplumsal farkındalığı artırmayı, onların karşılaştıkları zorlukları daha iyi kavrayabilmeyi, haklarını ve imkânlarını daha üst düzeye taşımayı, sokak hayvanları hakkındaki yasal gelişmeleri daha detaylı bir şekilde irdelemeyi ve sonuç olarak hayvan refahı ile ilgili yapılacak olan tartışmaları çözüme ulaştırmak için bir araya geldik. Seçim sürecinde halkımıza bir söz vermiştik. Göreve gelirsek ilk bir ay içerisinde bir sokak hayvanları çalıştayı düzenleyecektik. Bizler sözümüzü tuttuk. Çünkü biz yalnızca Tarsus halkının değil, tüm canlıların da belediye başkanıyız.” dedi.

“SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZI BÜYÜK BİR KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Sokak hayvanları konusunda çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Başkan Boltaç, “Görevimize, gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlara ve bugün burada toplanmamızın asıl amacı olan hayvanlara yönelik büyük adımlar atarak başladık. Tarsus Belediyesi olarak, sokak hayvanlarının yaşadığı zorlukları ve karşılaştığı sorunları yakından takip ediyor ve bu konuya büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz. Sokak hayvanlarının haklarına saygı duymak, sadece bir insani görev değil, aynı zamanda bir toplumun olgunluğunun ve vicdanının bir göstergesidir. Bu nedenle, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz ve bugün Tarsus'ta bir ilki gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“ÇALIŞTAY YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEK”

Kurum içinde hayvanlara yönelik tesislerin genişleteceğine değinen Başkan Boltaç, “Yol haritamızı belirleyecek bizlere ışık tutacak çalışmalar yapmak için bugün düzenlediğimiz çalıştay bizler için önem arz ediyor. Sokak hayvanlarının haklarını korumak ve refahlarını artırmak için, Tarsus Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü'nü daha etkin bir şekilde iyileştireceğimize söz veriyorum. Bu doğrultuda, veteriner hizmetlerini güçlendirecek, sokak hayvanlarının sağlık kontrollerini düzenli olarak yapacak ve kısırlaştırma, aşılama gibi önleyici sağlık hizmetlerini genişleteceğiz” dedi.

 

“DOSTLARIMIZA DAHA İYİ BİR GELECEK SUNMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu alanda çalışan kurumlar ile iş birliği yapacaklarının altını çizen Başkan Boltaç, “Sahiplendirme ve bakım merkezleri gibi tesislerimizi modernize ederek, sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmayı hedefliyoruz. Bu merkezler, sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve tedavi ihtiyaçlarını karşılayacak ve onlara sevgi dolu bir ortam sunacaktır. Ancak, bu çalışmaları sadece belediyemizle sınırlı tutmuyoruz. Sokak hayvanlarının haklarını ve refahını korumak için diğer kurumlarla ve sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapacağız. Sokak hayvanları konusunda duyarlılığı artırmak ve toplumun her kesiminde bu bilinci yaymak için el ele vermeye hazırız. Birlikte, dostlarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Çalıştayın ikinci gününde de sokak hayvanları için önemli konuların ele alınmaya devam edeceği ve çıktıların paylaşacağı belirtildi.

 


Mersin,Tarsus Belediyesi

OKURCALAR, AVSALLAR VE KONAKLI EL SANATLARI YIL SONU SERGİLERİ AÇILDI

ANFA Ekipleri Ödemiş’te

EMİRDAĞLILARDAN BAŞKAN ATAÇ'A ZİYARET

GESİKOOP'UN 2023 YILI FAALİYETİ GÖRÜŞÜLDÜ

EĞLENCELİ BİR GÜN GEÇİRDİLER

TEPEBAŞI'NIN PROJELERİ ÖRNEK OLUYOR

Atakum Belediyesi seracılık faaliyetleri için yoğun mesaide

TRAFİK KURALLARINI PRATİK YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

ODUNPAZARI BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI ÖN KAYITLARI PAZARTESİ BAŞLIYOR

30.4°