BAŞKAN BOLTAÇ: “ENERJİMİZİ PROVOKASYONA DEĞİL, MİLLİ MAÇLARA AYIRALIM”

CHP 2.07.2024 19:55:09 0
BAŞKAN BOLTAÇ: “ENERJİMİZİ PROVOKASYONA DEĞİL, MİLLİ MAÇLARA AYIRALIM”

BAŞKAN BOLTAÇ: “HALK RESTORAN KAPANMAYACAK

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Boltaç, Halk Restoran’nın kapanmayacağını ve İsmetpaşa’nın kaderini halkın belirleyeceğini söyledi.

 

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Müdürlüklerinden ve komisyondan gelen evraklar görüşülerek karar bağlandı.

 

“ENERJİMİZİ PROVOKATİF EYLEMLERE DEĞİL MİLLİ MAÇLARA AYIRALIM”

Tarsus Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclisinde söz alan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç;“ Bugünlerde enerjimizi provokatif eylemlere değil, güzel etkinliklere harcayarak milli birlik ve beraberliklerimizi sağlamamız gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum. Ben Tarsus Belediye Başkanı olarak, Tarsus’ta yaşayan insanlarımızın, son 1-2 gün içerisinde yapılmak istenen bu provokatif eylemlere sirayet etmemesini, bu tür eylemlerin içerisinde yer almamasını önemle arz ediyorum.  Önce Kayseri’de sonra Suriye’de yaşananlar beni çok üzmüştür. Görmüş olduğum tablo provokasyona çok açıktır. O yüzden Tarsus halkının bu provokasyonlara gelmeyeceğidir. Ben vatandaşlarımıza inanıyorum, güveniyorum. Bu konuda onların ferasetine, aklıselim düşüneceğine inanıyorum. O yüzden bu akşam saat 20.00’de Tarsus Kent Orkestrası ile başlayacak olan etkinliğimize davet ediyorum 22.00’de ise futbol müsabakası başlayacak.” ifadelerini kullandı.

 

“TARSUSLU BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUM”

Türkiye Avusturya maçına davette bulunan Başkan Boltaç “Bugün biliyorsunuz milli duygularımızın kavrandığı bir gün olacak A Milli Futbol takımımızın bugün oynayacağı Türkiye- Avusturya maçı var, ben sizleri bu maça davet ediyorum.  Tüm meclis üyelerimizi, basınımızı, amatör spor kulüplerimize destek veren vatandaşlarımızı, Tarsus İdman Yurdu’na gönül veren sporseverlerimizi, dört büyük takımımıza ve diğer takımlarımıza gönül vermiş olan bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 “HALK RESTORAN KAPANMAYACAK”

Siptilli Çarşısı’nda bulunan Tarsus Belediyesi’nin ekonomik ve kaliteli yemeği vatandaşlara uygun ücretle sunduğu Halk Restoran ile ilgili konuşan Başkan Boltaç “Kapanması gibi bir durum yok, başka bir yerde yenisini açmayı düşünüyoruz. Orayı açmadan mevcut yer kapanmayacak. Herkesin yararlanabileceği bir yer olacak. Vatandaşlarımız rahat olsun, ekonomik dar boğazdan geçiyoruz, sorunlar büyük. Vatandaşlarımız belediyenin kurumlarından faydalanmak istiyorlar, biz de bu anlamda katkı sağlamak istiyoruz.” şeklinde açıkladı.

 

“İSMETPAŞA’NIN KADERİNE İSMETPAŞA HALKI KARAR VERECEK”

İsmetpaşa mahallesi kentsel dönüşüm projesi ile ilgili konuşma yapan Başkan Boltaç “Benim bu anlamda önceliğim mağdur olan vatandaşlar. Bütün mağdur olan vatandaşlarımızı davet edip görüşeceğim. Vatandaşlarımızın aklında Tarsus Belediyesi bu konuyla ilgilenmiyor algısı kalmasın. Onların bir evlatları var ve onlara da söz verdi. Ama maalesef bazı durumalar bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Benim vatandaşlarımızla birebir görüşmem lazım. Burayla ilgili ne tespit etmişim ve nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bunu bütün çıplaklığıyla vatandaşlarımıza aktarmamız gerekiyor. Yeni bir düzenlemeyle hızlı bir şekilde burada inşaata başlamak istiyoruz. Bunun tek bir yolu var onu kendilerine aktaracağım. Yani İsmetpaşa’nın kaderine İsmetpaşa halkı karar verecek. Mahalle sakinlerimiz Tarsus belediyesine güvensinler meclisine güvensinler. Gerçekten inançları olsun benim uykusuz geceler geçirmemin sebebidir” dedi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ İLE KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”

Sinek sorunuyla alakalı çalışmaları sürdürdüğünü kaydeden Başkan Boltaç “Bu konu havaya sıktığınız ilaçtan ziyade lavra çalışması ile ilgili. Ne kadar aktif şekilde çalışma yapıldığını ben biliyorum. Fakat bu dönem 2 buçuk ay boyunca inanılmaz yağışlı bir dönem geçirdik. İlaçlama yapıyorsun yağmur yağıyor etkisi gidiyor. Kurban Bayramı da kolay atlattık. Büyükşehir belediyemiz ile koordineli çalışıyoruz. İlaçlamalar düzenli olarak yapılıyor.” dedi.

 

 

 


Mersin,Tarsus Belediyesi

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Başkan Özer, Esenyurtlu LGS Türkiye Birincisini Konuk Etti

Nilüfer’de bisiklet kullanımı daha da artacak

Nilüfer Belediyesi üniversiteli öğrencilerin yanında

Nilüfer Belediyesi kırsal mahallelerde halkla buluşuyor

Başkan Volkan Nallar’dan Ot Temizliği Açıklaması

Süleymanpaşa Belediyesi şehrin her yerinde durmaksızın çalışıyor

Süleymanpaşa Belediyesi şehrin her yerinde durmaksızın çalışıyor

Karasinek ve Sivrisinek ile Mücadele Devam Ediyor

33.2°