BAŞKAN ATAÇ ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA FESTİVALİ'NE KATILDI

CHP 5.07.2024 19:55:43 0
BAŞKAN ATAÇ ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA FESTİVALİ

 Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, baba ocağı Sivrihisar’da düzenlenen Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali açılış törenine katıldı. Başkan Ataç, “Çocukluğumuzdan bu yana Nasreddin Hoca ile büyüdük. Sadece biz değil dünya edebiyatında da Nasreddin Hoca’nın yeri çok farklıdır” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali açılış programına katıldı. Programa Başkan Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Başkan Ataç: Bütün dünyayı güldüren bir bilge

Törende açılış konuşmasını yapan Başkan Ataç, Nasreddin Hoca’nın önemine vurgu yaparak, “Atalarımın toprağında olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizlerle birlikte olmakta büyük bir sevinç kaynağı. Bugün Nasreddin Hoca Festivali’ni yapan çok değerli Başkan Habil Dökmeci’ye ve ekibine, bütün Sivrihisarlılara teşekkür ediyorum çünkü çok önemli bir konuyu festival haline getirmeniz son derece anlamlıydı. Bu topraklar, bu coğrafya iki büyük insan yetiştirmiş. Biri Yunus Emre diğeri de Nasreddin Hoca. İkisi de Selçuklu döneminde yetişmiştir, büyük önem taşıyor. Biri dünya şairi, tasavvuf edebiyatının üstadı; diğeri ise bütün dünyayı güldüren bir bilge insan. Ben her zaman şunu söylerim; Sivrihisarlıların zekiliği, ticareti bilmeleri ve ciddi derece espri yeteneklerinin olması Nasreddin Hoca’nın torunları olmasından kaynaklanıyor. O açıdan Sivrihisar ve Sivrihisarlılara büyük hayranlarım vardır. Tabi çocukluğumuzdan bu yana Nasreddin Hoca ile büyüdük. Sadece biz değil dünya edebiyatında da Nasreddin Hoca’nın yeri çok farklıdır. Kendine has deyişleri vardır, hala kulaklarımızda çınlar, zamanı gelince kullanırız. Bu festivalin başarıyla geçmesini diliyor, arkadaşlarımızın ve Sivrihisar halkının ellerine sağlık” dedi.

"Nasreddin Hoca Türk milletinin zekasının sembolüdür"

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ise, "7 farklı medeniyete başkentlik yapmış, birçok değeri yetiştirmiş, kültürel zenginlikleriyle tarih kokan Sivrihisar’ımızda sizleri ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum. 1208 yılında Sivrihisar’ımıza bağlı Hortu köyünde doğan Türk-İslam kültürü filozoflarından Nasreddin Hoca’mızı anmak ve gelecek nesillere aktarmak adına buradayız. 816’ncı doğum yılında bizleri burada bir araya getiren Nasreddin Hoca’mız; fıkralarıyla sağlam bir dünya görüşü olan, yıkıcı değil yapıcı mizah anlayışı ile insanı önce güldüren, sonra da düşündüren ve her sözünde bir hikmet bulunduran Türk milletinin mizah anlayışının ve zekasının sembolüdür. Sivrihisar’ımızda yetişen birçok değerin başında Nasreddin Hoca’mız bizlere büyük bir miras bırakmıştır. Biz de Nasreddin Hoca’mızın torunları olarak onu anmaya, değerlerini ve düşüncelerini gelecek nesillere aktarmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Festival açılışında Meksika, Bulgaristan, Kosova, KKTC, Ukrayna ve yerel halk dansları gösterileri de gerçekleştirildi. Festival, 7 Temmuz’a kadar çeşitli etkinliklere devam edecek.


Eskişehir,Tepebaşı Belediyesi

Stratejik Plan Paydaş Toplantıları “Akıllı Kent Yolunda Çanakkale Buluşması” ile Başladı

Yörük Türkmenler Muğla’da Buluştu

Büyükşehir’den Sahilleri Birleştiren Ulaşım Hattı

Kırkpınar’a Antalya Büyükşehir damgası

BAŞKAN YILDIZ, ÇAĞDAŞKENT MAHALLESİ’NDEKİ SPOR SAHALARI, PARK VE MESİRE ALANLARINDA İNCELEME YAPTI

3 LGS BİRİNCİSİYLE BULUŞTU

İBB İŞTİRAKLERİNDEN REKOR BAŞARI

İBB SPOR KULÜBÜ’NÜN GURUR TABLOSU

ULUS VE SARPER CADDESİNDE SÜRÜCÜLERE ÇALIŞMA UYARISI

36.3°