Tarih: 16.10.2024 03:45

Başkan Arı, Avrupa Konseyi Yerel Ve Bölgesel Yönetimler Kongres'inde

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Yerel Meclis Asil Üyesi seçilen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Fransa’nın Strazburg şehrinde Türk heyeti ile birlikte bugün ilk toplantısına katıldı.

Türkiye'nin üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nin yerel ve bölgesel yönetimlerini temsil eden temel organlardan biri olan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde, 2024-2026 yılları arasında Türkiye'yi temsil edecek ulusal heyette yer alan Belediye Başkanı Rasim Arı, Fransa’ya gitti. Fransa’nın Strazburg şehrinde gerçekleştirilen 47. Genel Kurul Toplantısı’nda Türkiye'yi temsil edecek ulusal heyette yer alan Arı, bugün Avrupa Konseyi’nde yeni YBYK üyeleri için düzenlenen seminere katıldı.

Ardından Türk heyeti ile birlikte istişare ve siyasi grup toplantılarına da katılan Başkan Arı, Genel Kurul Genel Sekreteri ile de bir araya geldi.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 17 Ekim tarihine kadar sürecek olan 47. Genel Kurulu önemli gündem maddeleri ile toplanıyor. Genel Kurul’da, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaş, dünya çapında yerel ve bölgesel demokrasi, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın uygulamalarına yönelik incelemeler, dijitalleşme, yapay zeka ve bölgesel yönetişim, Ukrayna’nın toparlanması ve yeniden inşası için uluslararası işbirliğinde bölgelerin rolü, Yerel ve bölgesel düzeyde döngüsel ekonominin teşvik edilmesi, YBYK’nın küresel çapta erişimi, Yaşlanan toplumlar - yaşlı bireyler için kaliteli sosyal bakıma erişimin sağlanması ve YBYK Siyaseti Gençleştirme Girişimi gibi konular görüşülerek tartışılacak.

Genel Kurul’un son gününde ise, 31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimleri ele alınacak ve raportörlerin seçimlere yönelik olarak hazırladıkları raporlar görüşülerek tartışılacak.


Nevşehir,Nevşehir Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —