Basına ve Kamuoyuna Duyuru

CHP 2.10.2024 20:32:12 0
Basına ve Kamuoyuna Duyuru

İşveren olarak üzerimize düşeni yaptık

31 Mart yerel seçimleri sonucunda Mamak Belediyesini yüklü borçla devraldık Ancak, çalışanlarımızın maaşlarını düzenli bir şekilde ödemek konusundaki hassasiyetimizden asla taviz vermeden, Mamaklılara en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Hizmet-İş Sendikası bu süreçte uzlaşma ve çözüm değil, siyasi hesaplarla işçilerin haklarını tehlikeye atmayı tercih etmiştir. Mamak Belediyesi olarak çalışanlarımızın hakkını savunarak hem maaşlarda hem de sosyal haklarda iyileştirmeye gitmemize rağmen, sendikanın gerçeklikten uzak ve uzlaşmaz tavırları neticesinde grev oylamasına gidilmiş, 12 Eylül 2024’te yapılan grev oylamasında %65’lik bir oyla “greve hayır” kararı çıkmıştı.

Yüzde ellinin üzerinde zam ve sosyal haklarda yüzde yüz iyileştirme

Mamak Belediyesi olarak, artan enflasyona karşı işçilerin alım gücünü korumak için %50’nin üzerinde bir maaş zammı ve sosyal haklarda %100’ü aşan iyileştirmeler önerdik. Ulaşım, yemek ve eğitim yardımları gibi temel sosyal haklar konusunda da işçilere daha fazla destek sağlanarak, hayat kaliteleri artırılmaya çalışıldı. Eğer sendika bu toplu iş sözleşmesini 30 Haziran 2024 tarihinde imzalamış olsaydı, çalışanlarımız bu zamlardan faydalanmış olacaktı. Hizmet- İş Sendikası ise bu kazanımları reddederek işçilerin haklarını siyasi çekişmeler uğruna feda etti. İşveren olarak grev oylamasından önce de işçilerin haklarını korumak için müzakere çağrısında bulunduk. Ancak sendika müzakerelere katılmayarak asıl niyetinin çalışanların hakkını korumak olmadığını bir kere daha göstermiş oldu.

İşçilerin kararı net

12 Eylül 2024’te yapılan grev oylamasında %65’lik bir oyla “greve hayır” diyen 625 işçi, işverenin sunduğu teklifleri kabul ederek iş güvencesini tercih etti. Yüksek Hakem Kurulu’na başvuru yapmak, işçilerin geçmişe yönelik haklarını güvence altına almak için kritik bir adımdı. Ancak sendika bu sürece de katılmadı, işçilerin haklarını tehlikeye attı. Bu başvuruyu çalışanlarımızın haklarını güvence altına almak için müzakere sürecinin sonunda Mamak Belediyesi olarak biz yaptık.

Mamak Belediyesi işçileri, grev oylamasında net bir şekilde “greve hayır” dedi. Sendika ise bu kararı yok sayarak işçilerin haklarını riske atmayı sürdürüyor. İşveren olarak, işçilerin haklarını korumak için yasal adımlar atmaya devam edeceğiz. İşçilerin kararına saygı gösterilmeli ve sendikanın sorumsuz tavrı sona ermelidir.

 


Ankara,Mamak Belediyesi

İzmir Çocuk Meclisi başvuruları başlıyor

Basına ve Kamuoyuna Duyuru

ANKARA BÜYÜKŞEHİR OKULLARIN TEMİZLİĞİ İÇİN SEFERBER OLDU: 10 BİN 376 ÖĞRENCİNİN KULLANDIĞI 22 OKUL TEMİZLENDİ

MUDANYA'DA MÜTAREKE COŞKUSU BAŞLIYOR

Kepez Forum’un Ekim konuğu: Şair ve yazar Ahmet Ümit

SEMETLİ MAHALLESİ'NDE TANKERLE SU TAŞIMA DÖNEMİ SONA ERDİ

Beypazarı’nda Bolu Belediye Bandosu rüzgârı esti

İncirköy şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Başkan Bozbey, “Büyükşehir hizmetleri, vergi borcu bahanesiyle engellenmeye çalışılıyor"

22.1°