BASIN SÖZCÜLÜĞÜ EĞİTİMİ ALAN YARGI MENSUPLARINA KATILIM BELGELERİ VERİLDİ

Adalet Bakanlığı ile TRT Akademi arasında yapılan iş birliği kapsamında Basın Sözcülüğü Eğitimi alan yargı mensuplarına düzenlenen törenle katılım belgeleri verildi.

2013-2015 yılları arasında uygulanan Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi’nin devamındaki çalışmaları yürüten Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca Cumhuriyet Başsavcıları ile Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlarından oluşan basın sözcülerine, gruplar halinde “Basın Sözcülüğü Eğitimi” programı düzenlendi.

MEDYA ALANINDA BİRÇOK DALDA EĞİTİM VERİLDİ

Türkiye’de medya ile adalet kurumları arasındaki ilişkiyi kurumsal hale getirerek toplumun adalet sistemine olan güvenini güçlendirmeyi hedefleyen çalışmalar kapsamında basın sözcülerine diksiyon, uygulama ve metin çalışmaları, beden dili ve topluluk önünde konuşma becerisi ile dijital medya okuryazarlığı alanlarında eğitim verildi.

3 gün süren eğitimlerde alanında uzman kişiler tarafından Türkçe’nin doğru ve etkili kullanımı, topluluk önünde konuşma becerisi, medya ile iletişim, basın açıklamaları, sosyal medyanın hukuki önemi ve iletişimdeki rolü konuları işlendi. Program sonunda basın sözcülerine katılım belgeleri takdim edildi.

185 MEDYA İLETİŞİM BÜROSUNDA 263 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Yargı ve medya ilişkilerinin güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında 159 Ağır Ceza Mahkemesi ile 26 Adli ve İdari İstinaf Mahkemesi olmak üzere toplamda 185 merkezde medya iletişim bürosu hizmet veriyor. Bu bürolarında toplam 263 personel görev yapıyor. Çalışmalar kapsamında bu güne kadar 2 kez Yargı ve Medya Buluşmaları yapıldı. Personele yönelik eğitimlerin de düzenlendiği çalışmalarda “Yargıda Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Büroları El Kitabı” da hazırlandı.

Ankara,Adalet Bakanlığı

HÜRRİYET: ELEKTRİĞİN BAĞLANMASIYLA BİRLİKTE BARINAĞIN İNŞASINA BAŞLAYACAĞIZ

BARIŞ VE ÖZGÜRLÜĞÜN SESİ MUDANYA’DAN YÜKSELİYOR

Başkan Zeyrek, Büyükşehir’in Sultanları’nı Ağırladı

101’İNCİ KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASINDA KONUŞTU

İSTANBUL’UN KURTULUŞU’NUN 101’İNCİ YILI TAKSİM’DE KUTLANDI

YUVAMIZ İSTANBUL KISA MOLA MERKEZLERİ AÇILIYOR

Büyükşehir Belediyesi ‘vanpati.van.bel.tr’ ile sahipsiz hayvanları sahiplendiriyor

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAHVECİ, CAN DOSTLARIMIZI KORUMAK İÇİN ÖĞRENCİLERLE EL ELE VERDİ

ŞEHRİMİZİN GENÇ YETENEKLERİNİ EĞİTİMLERLE DESTEKLİYORUZ

Eş Başkan Hatun, semt pazarını ziyaret etti

BAŞKAN HÜRRİYET BÜYÜK GÖSTERİYE BÜTÜN VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

MUDANYA SOKAKLARINDA TARİH CANLANDI

"NARKOÇELİK-42" Operasyonlarında 1 Ton 971 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Eş Başkan Bucak’tan kadın voleybol takımına tam destek

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İhale İlanı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve belediye personeli kan bağışında bulundu!

DBB üniversiteye ilk kez kayıt yapan 3 bin öğrenciye eğitim desteği verecek

Kepez Santral Mahallesi’nde anahtar sevinci