Ayasofya İbadete Açıldı

İYİ PARTİ 6.05.2022 21:00:50 0
Ayasofya İbadete Açıldı
Ayasofya, 86 yıl sonra ilk kez kılınan cuma namazıyla birlikte bugün resmen ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuran-ı Kerim okuduğu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kılıçla minbere çıkarak cuma hutbesi verdiği açılışa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan, namaza 350 bin kişinin iştirak ettiğini söyledi. İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'te alınan kararla müze oluncaya dek cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya, bugün kılınan cuma namazıyla yeniden cami olarak ibadete açıldı. Türkiye'de yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yapılar arasında bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Ayasofya'daki din hizmetleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülecek. Restorasyon, konservasyon ve koruma faaliyetlerini ise Kültür ve Turizm Bakanlığı yerine getirecek. Camiyi yerli ve yabancı turistler ücretsiz ziyaret edebilecek. Omphalion dışında zemini halı ile kaplanan camide namaz esnasında perdeleme sistemiyle resim, tasvir ve mozaikler kapanacak, namazdan sonra tekrar açılacak.
Kırıkkale, Keskin Belediyesi

Yomramızı Sanatın Her Dalıyla Buluşturmaya Devam Edeceğiz

İYİ PARTİ İLÇE YÖNETİMİ İFTAR YEMEĞİ

Belediye Başkanımız Av. Mustafa İLMEK saha çalışmaları kapsamında birim müdürleri ile Tahirinli mahallesini ziyaret ederek vatandaşların isteklerini dinledi...

ASİST PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZE FORMA HEDİYE ETTİK.

Güreş sezonu öncesi pehlivanlarımıza kıspetlerini teslim ettik.

BEYMELEK MAHALLESİ PAZARYERİ İHALESİ TAMAMALANDI

GENEL BAŞKANIMIZ MERAL AKŞENE'İN ANTALYA ZİYARETİ

DEMRE BELEDİYESİ BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

Anneler Gününü en içten duygularımla kutluyorum