Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 87. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 87. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin 87. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’ye gelişinin ve Sümerbank Basma Fabrikasının açılışının 87.’inci yıl dönümü, ilçe genelinde coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumu ile başladı. Törene Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı ErtuğrulTetik, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Toker, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, Baro Temsilcisi Emel Şahin, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, Muharip Gaziler Nazilli Şubesi, Nazilli Kuva-i Milliye Derneği Üyeleri, kurum ve daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşü ile belediye meydanında birinci bölümü tamamlanan etkinlikler, Sümerbank Müzesi’nin gezilmesi ve Gıdı Gıdı Tren İstasyonu önünde protokol üyelerinin günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları ile devam etti.

Sümer Kampüsünde devam eden etkinliklerin ikinci bölümünde günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı ADÜ Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özçağ yaptı. Üniversite olarak sanayinin musikisini eğitim alanında devam ettirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Özçağ; Sümerbank Fabrikasının, sadece bir fabrika değil, aynı zamanda bir medeniyet hareketi olduğunu sözlerine ekledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 87 yıl önce Nazilli’de sadece bir fabrika açmakla kalmayıp, burada bir şehir yarattığını vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik; “ Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kalkınma hamlelerinin önemli bir dönüm noktası olan bir günü anıyoruz. 87 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin ilk basma fabrikası olan Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası'nın açılışını gerçekleştirmek üzere Nazilli'ye gelmişti. Atatürk'ün Nazilli'ye armağan ettiği Sümerbank, sadece bir fabrika değil, aynı zamanda bir dönem, bir mücadele ve bir başarı hikâyesi idi. Bu önemli mirası yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Nazilli, Sümerbank'la birlikte Türkiye'nin kalkınma tarihinde önemli bir yer edinmiştir ve bu miras, sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

1937 yılının Nazilli’sinde Sümerbank Fabrikasında balo salonundan, kreşine kadar her türlü imkânın var olduğunu hatırlatan Başkan Tetik; “Ben bu fabrikanın lojmanlarında oturdum. İnsanlar o gün o kadar güzel yaşardı ki, şu an bir belediye başkanı olarak o dönemden geri kaldığım için utanıyorum. Atatürk bir dehaydı, onu örnek alalım. Sümerbank çocuğu olduğum için duygusalım. Gelin hep birlikte Sümerbank’ımızı yeniden Nazilli’mize kazandıralım. 1938 ruhunu yeniden yaşatalım ve el ele, millet olarak bu değerimizi yaşatalım. 87 yıl önce Nazilli’de sadece bir fabrika açmakla kalmayıp, burada bir şehir yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygı Sevgi Minnet ile anıyor Şükranlarımı sunuyorum ” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, öğrenciler tarafından Atatürk şiirleri okundu. Nazilli Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğunun zeybek gösterileri izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Atatürk ve Sümerbank konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerinin ödüllerini vermesi ile törenler son bulurken, protokol üyeleri ve eski Sümerbank çalışanlarının katılımıyla gıdı gıdı treni hareket ettirildi. Gıdı gıdı treninin öten sireni ve vagonunun raylarda çıkardığı ses ile nostalji turuna katılanlar heyecan ve duygu dolu anlar yaşadı.


Aydın,Nazilli Belediyesi


Büyükşehir ile üretici suyu yeniden kullanacak

Kemer’de servis denetimleri

Belediyemizin Destek Olduğu Ecrin İşitme Cihazıyla Başarıya Ulaştı

Erciyes’te En Havalı Voleybol Turnuvası

TOROSLAR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANIYOR

Forum Muratpaşa’da gündem göç

‘10.10 Dünya Balıkesirliler Günü’ kutlama programı

Buca’da Roman vatandaşlar için anlamlı proje

6 üniversitede 4 bin öğrenciye “sıcacık” destek

KOCADERE’NİN TEMİZLENMESİ MASAYA YATIRILDI

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ÇOCUKLARI TİYATRO İLE BULUŞTURDU

Pendik Geneli Asfalt Yenileme ve Onarılması İşi Yaptırılacaktır

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NDAN KADINA ŞİDDETE KARŞI SANATLA GÜÇLÜ BİR DURUŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı 1. Birleşimi Gerçekleşti

EKOLOJİK EVLER YARIŞMASI’NDA HALK OYLAMASI BAŞLADI…

Büyükşehir, Trafik Güvenliği İçin 7/24 Sahada

Şiirin ve sanatın hayat bulacağı Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başlıyor

Başkan Esen Çalışmaları Yerinde İnceledi

Esenyurt Belediye Meclisi’nde 6 Aylık Hesap Dönemi…

Türkiye’ye Örnek Olan Temizlik Seferberliğine Vatandaşlardan Tam Not

Bursa’da üniversiteli gençlere sıcak karşılama

BAŞKANIMIZ KTÜ REKTÖR YARDIMCILIĞA ATANAN HEMŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri güvenli ulaşım için çalışıyor

ŞEHİTKAMİL BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

50 METRELİK YENİ BULVAR YOLU PEYZAJLA GÜZELLEŞECEK

Altın Portakal jürisi Mercan Dede’nin sergisini gezdi

YETGİM Cnc Atölyesi Çalışma Tezgahı Alımı

ENERJ KENTLER BRLݒNN MECLS ERZURUMDA TOPLANDI

Konak’ta Temizlik Harekatına Yeni Halka

Bayraklı’da Homeros’un yolculuğuna davetlisiniz…

Yükleniyor