Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

BASIN BÜLTENİ

Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

- Açık havada ‘Bursa Sinema Günleri’

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Sinema Günleri  ile kentin meydan ve sokaklarını sanatın ışığıyla buluşturmaya devam ediyor. Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önündeki etkinlikte, ‘Uçsuz Bucaksız’ adlı film gösterimi ve ardından Dr. Aslı Aktümen’in konuşmacı olduğu söyleşi programı düzenlendi.

Kültür ve sanatı daha ulaşılabilir kılma hedefi ile çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Bursa Sinema Günleri’, 19-29 Eylül tarihleri arasında Gökdere Vadisi ve Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde Bursalılara açık havada sinema keyfi yaşattı. Setbaşı Şehir Kütüphanesi Üftade Salon Girişi’ndeki programlarda, ‘Talan’, ‘Kefernahum’, ‘Çocuk ve Balıkçıl’, ‘Öğretmenler Odası’, ‘Üzgünüz, Size Ulaşamadık’ ve ‘Şeyda’ belgesel ve film gösterimleri sanatseverlerle buluşturuldu.
Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde devam eden etkinlerde ise ‘Kahraman’, ‘Başka Bir Hayatta’ ve ‘Uçsuz Bucaksız’ film gösterimleri beyaz perdeye yansıtıldı. 70’li yılların Roma’sını anlatan ‘Uçsuz Bucaksız’ adlı filmi açık havada izleme keyfini yaşayan Bursalılar, akabinde Dr. Aslı Aktümen'in konuşmacı olduğu söyleşi programına katıldı. Penelope Cruz’un canlandırdığı güçlü bir anne ve çocukları arasındaki sevgiyi anlatan filmin psikolojik çözümlemesini yapan Dr. Aslı Aktümen, daha sonra izleyicilerin sorularını cevapladı.
Programın sonunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala tarafından Dr. Aslı Aktümen'e günün anısına hediye takdim edildi.
Bursa Sinema Günleri kapsamında Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde 28 Eylül Cumartesi günü 'Lassie: Yepyeni Bir Macera’, 29 Eylül Pazar günü ‘Tanrının Yarattıkları’ adlı film gösterimleri yapılacak.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Bursa,Bursa Belediyesi

Kütüphane ve Konferans salonu temel atma töreni

Okul Sütü Günü

BAŞKANIMIZ, DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI (DOKA) 165. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI’NA KATILIM SAĞLADI

BAŞKAN KILCA, “6’TH URBAN ECONOMY FORUM 2024”TE DÜNYAYA SESLENDİ

UNESCO TESCİLLİ GASTRONOMİ ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR´DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI

Eş Başkan Bucak Halk Lokantasını ziyaret etti

VETERİNER HEKİMLER MUDANYA’DA BULUŞTU

Sahte Alkol Satışına Zabıta Engeli

İpekyolu Belediyesi’nden okur- yazar buluşması ve imza günü etkinliği

Hüsrev Paşa Parkı’nda düzenlenen Balon Futbolu etkinliği gençler tarafından yoğun ilgi gördü.

Manisa’da Gönüllü İtfaiyecilik Projesi Başlıyor

ULAŞ AĞABEYLERİ ÇOCUKLARIN HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Başkan Dede Sözünü Tuttu, Çocuklar Mutlu Oldu

Büyükşehir yeni projeler ile gençleri kucaklayacak

Mardin Büyükşehir ile Metro İstanbul Arasında İşbirliği Protokolü

İZMİT BELEDİYESİ VATANDAŞIN EVİNİ YIKILMAKTAN KURTARDI

KENTE YENİ BİR RUH, YENİ BİR DOKUNUŞ: İZMİT’TEN BİR ‘KAPANCA SOKAK FESTİVALİ’ GEÇTİ

ÜCRETSİZ TUVALETLERİMİZİN TEMİZLİĞİ PERSONELLERİMİZ TARAFINDAN YAPILACAKTIR

REZERV ALAN İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

KAPSÜL VE SİA “TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ: İNOVASYON VE İŞ BİRLİĞİ PROJE PAZARI” ETKİNLİĞİNE KATILDI

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR FUTBOL SEMİNERİ

Otomobil spor tutkunları Bursa’da buluşuyor

Başkan Özmen söz verdi, Sofular Yokuşu Parkı yenilendi

YAKLAŞIK 2.9 MİLYAR LİRALIK DESTEKLEME ÖDEMESİ HESAPLARA AKTARILIYOR

BAKAN YARDIMCISI MACİT, 3. ULUSLARARASI AHİLİK VE AHİ EVRAN YARIŞMALARI ÖDÜL TÖRENİ'NE KATILDI

81 İlde Silah Kaçakçılarına ve Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara Yönelik “MERCEK-26” Operasyonları Düzenlendi

TAŞBAŞI TAMAM, ZAFERİMİLLİ DE DEVAM

İZMİTLİLER BU FESTİVALE BAYILDI!

Bilgi Evleri’nde eğitimler başladı

Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Hernandez, Belediye Başkanı Arı’yı Ziyaret Etti