"Atamızı gururlandırmaya devam edeceğiz”

BAĞIMSIZ 14.02.2024 14:02:21 0

"Atamızı gururlandırmaya devam edeceğiz”

Kırklareli Belediyesi tarafından, tamamen Kırklareli halkının katkılarıyla yapılan ve 17 Ocak 2018 yılında ziyarete açılan Atatürk Evi, sadece bir müze vasfında değil, Kırklareli’nin ekonomik, turistik ve sosyal hayatını kökünden değiştiren bir yapı olarak 6 yılda 850 bin misafiri ağırladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bire bir aynısı olarak inşa edilen Atatürk Evi’ne, sadece yurtiçinden değil, yurtdışından da çok sayıda ziyaretçi geldi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, her bir Kırklarelili için her zaman gurur kaynağı olan Atatürk Evi’ni, toplu olarak ziyaret eden kafilelerin yanı sıra, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin de, öğretmenleri eşliğinde gezdiğini söyleyerek; “Adeta zaman yolcuğu yapıyorlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e olan hayranlıkları, gördükleriyle perçinleniyor. 850 bin kişiyi misafir etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İstanbul başta olmak üzere, güzel ülkemizin dört bir yanından vatandaşımız, bu nadide yapıyı görmek için Kırklareli’ye geliyor. Sınırötesinden, Balkan ülkelerinden de konuklarımız oluyor. Gelen herkes sadece Atatürk Evi’ni değil, aynı zamanda Mutlu İnsanlar Kenti Kırklareli’nin ziyaretçisi oluyor. Burada geziyor, alışveriş yapıyor, lezzet duraklarına uğruyor, konaklıyor. Kırklareli’nde ivmesini yükselttiğimiz tarih turizmi, sahip olduğumuz potansiyellerin geliştirilmesiyle daha da güçlü hale geldi. Yayla Mahallesi’ni, bu açıdan çok önemsemiştik. Her bir projemizi titizlikle hayata geçirdik. Şimdi de bunun meyvalarını topluyoruz. Atatürk Evi, yüz yıl sonra da, şehrimizin tepesinde güneş gibi parlamaya devam edecek. Yaptıklarımızla, Atamızı gururlandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Kırklareli,Kırklareli Belediyesi

Kırklareli Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan eğlenceleri, her akşam farklı bir mahallede

İlçe Müftümüz Önder Özkan'dan Başkan Kayacan'a Veda Ziyareti

Kırklareli Belediyesi’nin helva ikramı Ramazan boyunca devam edecek

Kazım Karabekir Caddesi ışıl ışıl

Kırklareli Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısı

Emir Can İĞREK Konseri

Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Butik Otelimiz Siz Değerli Halkımızın Hizmetinde

Belediye ekipleri, şehrin dört bir yanında

19.2°