AŞEVİ HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

CHP 7.05.2024 18:49:00 0
AŞEVİ HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Yıllardır her gün binlerce ihtiyaç sahibinin sıcak yemek ihtiyacını karşılayan Büyükşehir Belediyesi Aşevi, hayırsever vatandaşların bağışlarını bekliyor.


“Şehir Paylaşmaktır” anlayışıyla Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkânları ve bağışta bulunan hayırsever Eskişehirlilerin katkılarıyla önemli bir sosyal yardım merkezi haline dönüşen aşevi, yılın 12 ayı binlerce gerçek ihtiyaç sahibine ulaşıyor. Tüm ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar servis yapan Büyükşehir Belediyesi Aşevi görevlileri, ayrıca evsiz vatandaşların da aşevine gelerek sıcak yemek aldıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Aşevinin 2 aşçı, 4 şoför, 8 hazırlık personeli ve bir gıda teknikeri ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştığını söyleyen Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İdari İşler Şube Müdürü Zafer Örmeci, “Büyükşehir Belediyemiz Aşevinde üretilen yemekler tek kullanımlık kaplarda ve gıda güvenliği koşulları ön planda tutularak hizmet araçlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Aşevimiz, Pazar günü hariç haftanın her günü, ihtiyaç sahibi ailelere 770 porsiyon sıcak yemek, 12 rehabilitasyon okulunda bulunan ortalama 935 öğrenciye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. dedi.

Bunun yanı sıra olası doğal afetlere karşı da Mobil Aşevinin tam donanımlı bir şekilde hizmet vermeye hazır olduğunu söyleyen Zafer Örmeci, “Mobil Aşevimiz sayesinde olası durumlara karşı her zaman hazırız. Günlük 1500 ve 2000 kişiye yemek verebilecek kapasiteye sahibiz.” ifadelerini kullandı.

Yemek yardımı alacak vatandaşların gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığının ciddi araştırmalarla tespit edildiğini vurgulayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, taleplerin her geçen gün arttığını belirterek hayırsever vatandaşların da bu sürece destekleriyle katkıda bulunabileceğini ifade ettiler.

Yetkililer Büyükşehir Belediyesi Aşevine bağış yapmak isteyen hayırseverler ile kuruluşların Vakıfbank Eskişehir Şubesi’nin TR78 0001 5001 5800 7319 7544 35 nolu İBAN hesabına bağış yapabileceğini ifade ettiler.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi

“Gençliğin bakış açısına ve projelerine öncelik vereceğiz”

SEYHAN'DAN ÖĞRENCİLERE, " SINAV KAYGISI" EĞİTİMİ

19 Mayıs Coşkusu Mersin Büyükşehir İle Zirveye Ulaştı

BAŞKAN ERDEM’DEN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Mersin Büyükşehir Mercek’te İşaret Dili Kursu Başlattı

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Tarsus Kültür Park Çocuk Sesleri İle Renkledi

Başkan Seçer, 19 Mayıs Kutlamasına Katıldı

Cumhuriyet Meydanı rengarenk

26.3°