Antalya’da 23 Nisan coşkusu başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları büyük bir coşku ile başladı. Kutlamalar için dünyanın dört bir yanından Antalya’ya gelen çocuklar Sevgi Korteji düzenledi. Geleneksel rengarenk kıyafetleriyle çocuklar Cumhuriyet Meydanı’nı kültürel motiflerle bezenmiş dansları ile renklendirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile FOMGED Gençlik Kulübü’nün düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Antalya Çocuk Şenliği kapsamında 15 farklı ülkeden Antalya’ya gelen 500 çocuk, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Sevgi Korteji yaptı. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen çocukların da yer aldığı kortej, Atatürk Parkı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar vatandaşların yoğun ilgisi ile devam etti.

DANS GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ

Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren kortej sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Meydanda kurulan sahnede Ukrayna, Polonya, Litvanya, Özbekistan, K.K.T.C, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Tataristan, İran, Romanya, Endonezya, Kazakistan ve Estonya’dan gelen çocuklar kültürel mirasları olan ülkelerine özgü dansları ve müziklerini Antalyalıların beğenisine sundu. Antalyalılar bu anları cep telefonları ile fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

DÜNYAYA BARIŞ MESAJI

Kültür şöleninin yaşandığı şenlikte vatandaşlar,çocukların gösterilerine alkışlarla eşlik etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu doyasıya yaşayan çocuklar Antalya’dan dünyaya barış, kardeşlik, dostluk ve sevgi mesajı verdi.

Antalya,Antalya Belediyesi

GENÇLİK BAYRAMI’NDA TRENLER ÜCRETSİZ

OSMANİYE’YE HIZLI TREN GELECEK

ÖĞRETMENLER, YAZ DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMINA İSTEDİKLERİ İLLERDE KATILABİLECEK

19 MAYIS COŞKUSU DOYASIYA YAŞANDI

ADALET BAKANI TUNÇ, SAKARYA'DA "3. İŞ HUKUKU DEĞERLENDİRME SEMPOZYUMU"NA KATILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş: “Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık"

“19 Mayıs’ta Yakılan Bağımsızlık Ateşi Asla Sönmeyecek”

İnegöllü Gençler 19 Mayıs Coşkusunu Sokaklara Taşıdı

Başkan Palancıoğlu: “ Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak.”

19 Mayıs, Kadıköy'de Coşkuyla Kutlanacak

DİSKİ, bin 325 sondaj kuyusunu yeniliyor

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

BAŞKAN GENÇ’TEN 19 MAYIS MESAJI