ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “KENT GEZİLERİ”NDE YENİ ROTA: GÖLBAŞI

CHP 16.06.2024 13:24:05 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “KENT GEZİLERİ”NDE YENİ ROTA: GÖLBAŞI

Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının hem kent turizmini canlandırmak hem de yerel esnafın ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiği gezi rotasına Gölbaşı ilçesi de eklendi. Vatandaşlar Başkent 153 üzerinden başvuru yaparak ücretsiz olarak gezilere katılabiliyor.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin hem kent tanıtımına katkıda bulunmak hem de yerel esnafın ekonomisini canlandırmak amacıyla çevre ilçelere ücretsiz olarak düzenlediği Ankara Kent Gezileri devam ediyor.

Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşların hem sosyalleşmesi hem de yaşadığı kenti yakından tanıması için Ankara merkez, Nallıhan, Balâ, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ ilçelerine ücretsiz olarak düzenlediği gezilerin arasına Gölbaşı ilçesi de eklendi.

 

İLK DURAK: YAZ-KIŞ 11 DERECE OLAN TULUMTAŞ MAĞARASI

Gölbaşı ilçesine gerçekleştirilen Kent Gezileri kapsamında; önce 3 ila 5 milyon yıllık bir oluşum olduğu tespit edilen ve her mevsim sıcaklığı 11-12 derece arasında seyreden Tulumtaş Mağarası geziliyor, ardından Başkentin denizi Mogan Gölü’nde kısa bir tekne turu yapılıyor. Vatandaşlar son olarak da ilçenin en kalabalık yerlerinden biri olan Atatürk Sahil Parkı’ndaki Yok Olmaya Yüz Tutan Meslek Atölyelerini geziyor.

 

“YENİ DESTİNASYONLAR EKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Tulumtaş Mağarası’nın Ankara’nın saklı kalan hazinelerinden biri olduğunu belirten Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda düzenlenen gezilerle ilgili “Ankara’da 24 ilçeyle irtibat hâlindeyiz. Eski gezi güzergâhlarımızda turlarımız devam ederken bir yandan da yeni destinasyonlar eklemeye ve rotalarımızı çeşitlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Yeni destinasyonun Gölbaşı Belediyesi ile birlikte hazırlandığını kaydeden Çıngır, “Ankara Kent gezileri tamamen ücretsiz olarak düzenlediğimiz geziler. Çok ilgi görüyor, turun dönüşünde de vatandaşlarımıza memnuniyet anketi yapıyoruz. Bunlar bize çok ciddi geri dönüş sağlıyor” diye konuştu.

 

GÜZEL DOSTLUKLAR, YENİ İNSANLAR…

Vatandaşlar bu geziler sayesinde Ankara’yı yakından tanıma fırsatı bulurken, Gölbaşı ilçesini gün boyu gezen Başkentliler, sosyalleştiklerini ve hiç görmedikleri yerleri keşfetmenin mutluluğunu yaşadıklarını şu sözlerle ifade ettiler:

-Melek Civelek: “Gölbaşı gezim çok çok mutlu ve eğlenceli geçti. Çok çok teşekkür ediyorum Mansur başkanıma. Burada mağara gezisi yaptık, tekne turu yaptık. Çok güzel insanlar tanıdık, güzel dostluklarımız oldu. Harika bir gündü.”

-Sema Kambur: “Gezimiz çok güzel geçiyor. Mansur başkana çok teşekkür ederiz. Mağara harikaydı. Gerçekten görmeye değer. İyi ki de gelmişim. Daha önce de Beypazarı, Kızılcahamam, Elmadağ gezilerine katıldım ve çok memnundum. Çok teşekkür ederim.”

-Mustafa Kalaycı: “Çok etkileyici, güzeldi. Birçok mağara gördüm. Tulumtaş Mağarası onların içerisinde ilk 3’e girebilir. İnsanların gezme ihtiyacı var. Ben buraya gelmekten çok mutluyum. Daha önce de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu Duatepe’ye gittim. Orası da çok etkileyiciydi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz. Devamını istiyoruz, daha gezip göreceğimiz yerler var.”

 

BAŞVURULAR BAŞKENT 153 ÇAĞRI MERKEZİ ÜZERİNDEN

Yerli ve yabancı turistlerin kaynaşma fırsatı bulduğu turistik gezi kapsamında vatandaşlar; gitmek istedikleri ilçelerin yöresel pazarları, tarihi ve kültürel alanları ve mesire yerlerini gezip görme fırsatı buluyor.

Gezilere katılmak isteyen Başkentliler, bireysel başvurularını Başkent 153 Çağrı Merkezi üzerinden grup başvurularını ise ABB Hizmet Binası’nda dilekçe ile yapabiliyor.


Ankara,Ankara Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇANAKKALE’YE DESTEK

Çarşı Pazar Projesi Yenimahalle’de Başladı

Tarsus Doğa Parkı Yeni Üyelerine Kavuştu

Buca'da yangın riskine karşı kosa önlemi

Üretici pazarlarıyla hem çiftçi hem Nilüferli kazanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi yılda 15 bin trafik levhası monte ediyor

TARSUS BELEDİYESİ İLE KÖY YOLLARI YENİLENİYOR

GENÇ TİYATROCULAR ARANIYOR

Bayraklı'da yollar yenileniyor

35.6°