ALTINORDU SEL RİSKİNE KARŞI GECE GÜNDÜZ NÖBETTE

CHP 2.07.2024 19:36:23 0
ALTINORDU SEL RİSKİNE KARŞI GECE GÜNDÜZ NÖBETTE

Başkan Tepe’den sel nöbeti

ALTINORDU SEL RİSKİNE KARŞI GECE GÜNDÜZ NÖBETTE

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kentte iki gündür devam eden yağışlı havalar nedeniyle sahaya inerek yürütülen çalışmaları inceledi. Yağışlı havalarda sorun yaşanan bölgelerdeki menfezlerle ilgili personellerden bilgi alan Başkan Tepe, “Altınordu’muzda yağmurun meydana getirebileceği olumsuzlukların önüne geçmek istiyoruz” dedi.

Altınordu Belediyesi, pazar günü başlayan ve pazartesi günü zaman zaman şiddetini arttırarak devam eden yağışlı havalarla birlikte sel ve su taşkını riskine karşı tedbirlerini artırdı. Kentte olası olumsuzlukların önüne erkenden geçebilmek için teyakkuz haline geçen Altınordu Belediyesi ekipleri tarafından yağmur sularının getirdiği atıklar nedeniyle tıkanan mazgalların açılması için temizlik çalışması yapılıyor. Kırsal mahallelerde de etkili olan yağışlarla ilgili de etkin çalışma yürütülüyor. Ekipler, kırsal mahallelerde tıkanan menfezlere yönelik müdahalelerini sürdürüyor.

BAŞKAN ULAŞ TEPE GECE BOYUNCA ÇALIŞMALARA EŞLİK ETTİ

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe de, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Akdeniz, Hamdi Salih Kalyoncu ve ilgili şube müdürleriyle birlikte kentte yürütülen hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Yenimahalle, Subaşı ve Karapınar Mahallesi başta olmak üzere birçok noktada tıkanan ve yağışlı havalarda sorun teşkil eden mazgallarla ilgili bilgi alan Başkan Tepe, sorunların çözülmesi noktasında çalışma yapılmasını istedi. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Tepe, iki gündür etkili olan yağışlarda herhangi bir ciddi sorunla karşılaşılmadığını söyledi.

‘YAĞMURDAN ÖNCE ÖNLEMLERİMİZİ ALMAYA GAYRET EDİYORUZ’

Altınordu’da yağmurun meydana getirebileceği olumsuzlukları çile olmaktan çıkartacaklarını belirten Başkan Tepe, “Yağmur yağınca değil, yağmur yağmadan önce önlem almaya gayret ediyoruz. İlimizin Büyükşehir statüsünde olması nedeniyle şehrimizin bazı noktaları Altınordu Belediyemizin, bir kısmı ise Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda bulunuyor. Ancak biz sadece sorumluluk alanımızda bulunan cadde, sokak veya mahallelerde değil, Ordu Büyükşehir Belediyemizle de koordineli bir şekilde tüm cadde ve sokaklarımızı kapsayacak biçimde, ayrım yapmaksızın çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda şehrimizin tamamında 4 bin 400 mazgalın genel temizliklerini yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu akşam da ilgili başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle birlikte tıkanan ve yağmur yağdığı zaman sorun yaşadığımız bölgelerimizde incelemelerde bulunduk. Bir fikir alışverişi yaparak sorunlu noktalara çözümler ürettik. Altınordu’muzda yağmuru bir çile olmaktan çıkartacağız. Hemşehrilerimizin huzur içerisinde yaşadıkları yepyeni bir Altınordu ile tanıştırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘FATSA VE ÇAMAŞ’TAKİ VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN’

Başkan Tepe, konuşmasının devamında yağışlı hava nedeniyle su taşkınları yaşanan Fatsa ve Çamaş ilçesinde yaşayan vatandaşlara da geçmiş olsun temennisinde bulunarak, “İlimizin, Fatsa ve Çamaş ilçelerinde ciddi bir taşkın yaşandı. O ilçelerimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İki ilçemizin belediye başkanlarına ve personellerine de kolaylıklar diliyorum. Biz de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerimizle sahadayız. Her an teyakkuz halindeyiz. Menfezler ile dere yataklarının temizliğinin yanı sıra diğer alanlarda da kapsamlı bir çalışma yürüyoruz. Bu vesileyle sahada görev yapan tüm personellerimize teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Başkan Tepe, yağışla ilgili çalışmaların 7/24 devam edeceğini de sözlerine ekledi.


Ordu,Altınordu Belediyesi

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Başkan Özer, Esenyurtlu LGS Türkiye Birincisini Konuk Etti

Nilüfer’de bisiklet kullanımı daha da artacak

Nilüfer Belediyesi üniversiteli öğrencilerin yanında

Nilüfer Belediyesi kırsal mahallelerde halkla buluşuyor

Başkan Volkan Nallar’dan Ot Temizliği Açıklaması

Süleymanpaşa Belediyesi şehrin her yerinde durmaksızın çalışıyor

Süleymanpaşa Belediyesi şehrin her yerinde durmaksızın çalışıyor

Karasinek ve Sivrisinek ile Mücadele Devam Ediyor

33.2°