Alegria Çok Sesli Korosu Yurda Ödülle Döndü

CHP 18.07.2024 18:19:29 0
Alegria Çok Sesli Korosu Yurda Ödülle Döndü

Sırbistan’da Türk ezgileri

Çalışmalarını Mamak Musiki Muallim Mektebinde yürüten Alegria Çok Sesli Korosu, Sırbistan’ın Niş kentinde düzenlenen 29. Uluslararası Koro Festivali bünyesinde düzenlenen Sparkling Voices yarışmasında biri Türkçe “katibim”, diğer üçü İngilizce ve Latince olmak üzere toplam dört eserle, “En İyi Eser Yorumu” ödülünü aldı.

Cumhuriyet Tarihi’nin kültür ve sanat durağı Musiki Muallim Mektebi yeni yetenekleri yetiştirmenin yanı sıra, amatör ve profesyonel müzik gruplarına da ev sahipliği yapıyor. Gerek ülkemizde gerekse Avrupa’da çok sayıda sosyal projeler içinde yer alan girdiği yarışmalarda derece alan, farklı meslek gruplarından oluşan müziğe gönül veren kişilerden oluşan Alegria Çok Sesli Korosu, Sırbistan’da düzenlenen 29.Uluslararası Koro Festivali’ne, Musiki Muallim Mektebinde hazırlandı.

Farklı meslek gruplarından amatör sesler

Dört yıl evvel, Şef M. İnci Tığlı Ayağ yönetiminde amatör müzik severler tarafından kurulan ve üç yıldır Ankara Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarına devam eden koro, üniversite öğrencileri, öğretim üyesi, devlet memuru, hukukçu ve doktor gibi farklı meslek ve yaş gruplarından oluşan 40 kişilik ekiple, Türk Müziği’nin tanıtımına katkı sağlamak adına pop, rock ve senfonik eserlerin yanı sıra türkü ve ilahiler de seslendiriyor.

En İyi Eser Yorumu” ödülünü kazandı

Alegria Çok Sesli Korosu, Sırbistan’ın Niş kentinde düzenlenen 29. Uluslararası Koro Festivali bünyesinde düzenlenen Sparkling Voices yarışmasında, biri Türkçe “Katibim”, diğer üçü İngilizce ve Latince olmak üzere toplam dört eserle “En İyi Eser Yorumu” ödülünü kazanmayı başardı. Musiki Muallim Mektebinde prova yaparken kendilerini ziyaret eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden koro üyelerini, Başkan Şahin de tebrik etti.
Ankara,Mamak Belediyesi

Manisa, Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu’na Hazırlanıyor

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kocagöz, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı

- BAŞKAN BAKKALCIOĞLU SPORSEVER GENÇLERLE BİR ARAYA GELEREK FİNAL HEYECANLARINA  ORTAK OLDU

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAHVECİ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI RESEPSİYONUNA KATILDI

YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN ZAFER BAYRAMI RESİMLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Balıkesir’de, Büyük Zafer’in 102. yılı kutlandı

KAPANIŞI TURNUVA İLE YAPTILAR

BAŞKAN HÜRRİYET, “30 AĞUSTOS, MİLLETİMİZİN YENİLMEZ GÜCÜNÜN SİMGESİDİR”

30.2°