ALANYA BELEDİYESİ ENGELSİZ HALK PLAJI ÖZEL MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

CHP 3.07.2024 11:45:31 0
ALANYA BELEDİYESİ ENGELSİZ HALK PLAJI ÖZEL MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR
Alanya Belediyesi Engelsiz Halk Plajı, engelli vatandaşları denizle buluşturuyor. Plaj, Alanya’da yaşayan engelli bireylerin yanı sıra tatile gelen yerli ve yabancı misafirlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Alanya’nın Damlataş'taki dünyaca ünlü Kleopatra Plajı'nda Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Engelsiz Halk Plajı, engelli bireylerin deniz keyfini rahatça çıkarmalarına imkan sağlıyor. Ziyaretçileri denizle buluşturan plaj, Alanya’daki engelli bireylerin yanı sıra tatile gelen yerli ve yabancı vatandaşları da ağırlıyor. Türkiye’nin ilk mavi bayraklı engelsiz halk plajı olma özelliği taşıyan ve temizliği, sosyal imkanları ile örnek gösterilen plajda, ulaşım konusunda da kolaylık sağlanıyor. Özel araçlarla plaja getirilen engelli bireyler, rampalı asansörle denize girebiliyor. Yaz sezonunun gelmesiyle büyük ilgi gören plaja gelen engelli bireyler, kimsenin yardımı olmadan denizin keyfini çıkartabiliyor. Plaj, son olarak Şanlıurfa'dan gelen misafirlerini ağırladı. Özel bireylerden oluşan grup, plajın imkanlarından ücretsiz olarak yararlanarak denize girdi.

KONUKÇU: HER TÜRLÜ OLANAK YERİNE GETİRİLDİ

Öte yandan yoğun ilgi gören plajda hazır bekleyen cankurtaran ve görevliler, meydana gelebilecek acil bir durum halinde güvenliği sağlarken, engelli ziyaretçiler ile refakat eden yakınları, denizin tadını çıkarıyor. Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye devam edeceklerini ve buna yönelik adımları hızlandırdıklarını belirterek, son aylarda yüzlerce özel kişinin ziyaret durağı haline gelen plajda, her türlü olanağın tahsis edilerek yerine getirildiğini kaydetti.


Antalya,Alanya Belediyesi

Başkan Türkel: “Dertlenmeye değil, çalışmaya geldim"

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN ÇEYREK FİNAL HEYECANI DEV EKRANDA

BAŞKAN BALABAN LGS TÜRKİYE BİRİNCİLERİNİ AĞIRLADI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ OKULLARI BAŞLADI

BAŞKAN ÜNLÜCE VE YAVAŞ SİVRİHİSAR’DA

“EXPO İzmir” 2027 yılında yapılacak

YUNUSEMRE ÜRETİCİSİNİN YANINDA

BİLGİ EVLERİ VE ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ GEZİLERİ BAŞLADI

YALOVA VE TONAMİ’DE ÇEKİLEN FİLM TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNU PEKİŞTİRECEK

30.1°