AKSARAY’DA 5,5 YILDA 2600 BAĞIMSIZ BİRİMİN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK PARTİ 5.07.2024 19:45:11 0
AKSARAY’DA 5,5 YILDA 2600 BAĞIMSIZ BİRİMİN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AKSARAY’DA 5,5 YILDA 2600 BAĞIMSIZ BİRİMİN YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

BAŞKAN DİNÇER; “GELECEK NESİLLERE DİRENÇLİ BİR ŞEHİR BIRAKMAK İÇİN VATANDAŞLARIMIZDAN DESTEK VE ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

 

 

Aksaray Belediyesi ekipleri, şehir genelinde tehlike arz eden görüntü kirliliğine neden olan ve doğal afetlere karşı dayanaksız hale gelmiş 2600 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdi.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile şehir genelindeki risk teşkil eden birçok bina ve bağımsız birim Aksaray Belediyesi ekiplerince tespit edilmişti. Aksaray Belediyesi, kentsel dönüşüm planı çerçevesinde şehir genelinde insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden ve aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Yıkımlar, mülk sahiplerinin riskli yapı tespiti yapmaları ve talep etmelerine istinaden değerlendirmeye alırken uygun görülmesi halinde yıkım işlemi başlatılıyor.

 

6 Şubat depreminden sonra güvenli yapıların öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Belediye Başkanı Dinçer, şehir genelinde yapı bütünlüğünü yitirmiş, afetlere karşı korumasız, çökme riski taşıyan binaların kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirmeye alınarak yıkımının yapıldığını söyledi.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 2019 yılından bugüne kadar kentsel dönüşüm projeleri ile tehlike arz eden toplamda 2600 bağımsız birimin yıkımının gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Dinçer, gelecek nesillere dirençli ve güvenli bir şehir bırakmak için vatandaşlardan destek ve anlayış göstermelerini istirham etti.


Aksaray,Aksaray Belediyesi

Belediyemizden LGS´de Dereceye Giren Öğrencilere 10 Milyon TL´lik Ödül

Başkan Geçit’ten Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı

Yeşilyurt Belediyesi Depremzede Aileler İçin Dev Ekran Kuruyor

SELÇUKLU’DA 2 BİN 843 ÖĞRENCİ FUTBOL BRANŞINDA EĞİTİM ALIYOR BAŞKAN PEKYATIRMACI,“FUTBOLDA ELDE ETTİĞİMİZ ŞAMPİYONLUKLARIN TEMELİ SPOR OKULLARIMIZDA ATILIYOR”

Belediyemizden Londra´ya Uzanan Yolculuk

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN İLÇEYE KAZANDIRDIĞI 270 PARK VE 3 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU

Yeniceköy Futbol Sahası Yenilendi

TURİSTİN ŞİKAYETİ HAVADA KALMIYOR

Sakarya’da tarihin en büyük sanat yatırımına meclis onayı

36.3°