AKSARAY BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET İLE ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRIYOR

AK PARTİ 11.10.2024 20:49:55 0
AKSARAY BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET İLE ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRIYOR

AKSARAY BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET İLE ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRIYOR

 

ATIKLARI GETİRİN, HEDİYELERİ KAZANIN

 

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER, “AKSARAY’DA SIFIR ATIKTA ÖNCÜ PROJELER HAYAT GEÇİRİYORUZ”

 

Aksaray Belediyesi, çevre koruma ve sürdürülebilirlik alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından başlatılan Sıfır Atık Market uygulaması, geri dönüşümü mümkün olan atıkları getiren vatandaşlara “Kalem & Kedi Maması” gibi hediyeler sunuyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Aksaray’da sıfır atıkta öncü projeler hayata geçiriyoruz” diyerek bu uygulamanın çevre bilincinin artırılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

 

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Ebulfeyz Elçibey Caddesinde Sıfır Atık Market uygulaması başlattı. Uygulamaya göre Sıfır Atık Markete, geri dönüşümü mümkün olan pil, cam, kâğıt, metal plastik ve bitkisel atık yağ getirenler “Kalem & Kedi Maması” hediyesi alıyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, bu tür uygulamalarla çevre konusundaki farkındalığı artırmayı hedefliyor.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kurulumu tamamlanan ve gelecek hafta hizmet vermeye başlayacak Sıfır Atık Market uygulamasının örnek projeler arasında yer aldığını belirtti. Belediye Başkanı Dinçer, hayata geçen proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sıfır Atık Market uygulamamız, Aksaray’ımızda atık yönetimi konusunda önemli bir adım. Hem vatandaşlarımızı atıklarını geri dönüştürmeye teşvik ediyoruz hem de onların çevreye duyarlılığını artırmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için temiz bir çevre bırakmak, hepimizin ortak sorumluluğu. Bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyorum” dedi.

 

Aksaray Belediyesinin katı atık bertaraf tesisi, toplama ve ayırma tesisi, atık getirme merkezleri aracılığıyla sıfır atık bilincini toplumun geneline yaymayı ve dönüşebilen atıkları kaynağından ayrı toplayarak tekrar ekonomiye kazandırmayı sürdürüyor.

 

Aksaray Belediyesi’nin son olarak hayata geçirdiği Sıfır Atık Market uygulaması, Aksaray’da çevre bilincini artırırken aynı zamanda sürdürülebilir bir yaşam tarzını destekleyen en önemli projeler arasında yer alacak.


Aksaray,Aksaray Belediyesi

Dere ıslahı projesi tamamlandı

AKSARAY BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET İLE ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRIYOR

Yusuf Alemdar yeşil-siyahlı yönetimi ağırladı: “Sakaryaspor’da yükselişin anahtarı altyapıdır”

HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN GENÇLERE ÜCRETSİZ DERSHANE HİZMETİ

KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN YARINLARIN DİPLOMATLARI İÇİN: “DİPLOMASİ 360” PROGRAMI

SANVAK Yönetimi, Başkan Adnan Öztaş’ı Ziyaret Etti

ÜNYE’DE OSB TOPLANTISI

İnegöl’ün Geleceği Gençlerin Fikirleriyle Şekilleniyor

Belediyemiz Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

28.9°