Tarih: 27.09.2024 11:43

AKSARAY BELEDİYESİ KAPILARINI TİYATRO SEVERLERE ARALIYOR

Facebook Twitter Linked-in

AKSARAY BELEDİYESİ KAPILARINI TİYATRO SEVERLERE ARALIYOR

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’ŞEHRİMİZDE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNİN ARTMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

 

 

Yıl boyunca birbirinden farklı sosyal ve kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapan Aksaray Belediyesi Şehir tiyatroları kurmak için kayıt işlemlerinin başladığını duyurdu.

 

Şehir tiyatroları, tiyatro severler ve oyunculuk yeteneği olanlar için eğitim ve yeteneklerini ortaya çıkarma imkânı sunacak. Kayıt işlemlerinin başladığı şehir tiyatrolarına kayıtlar 14-18 yaşa ve 18 yaş üstü olmak üzere iki grup halinde ekipler oluşturulacak. Aksaray Bilim Merkezinde devam eden kayıtlar 4 Ekim’e kadar devam edecek.

 

Şehir Tiyatroları için ön kayıt ve şeçme işlemlerinin tamamlanmasının ardından oyuncu adayları yaklaşık 4 aylık süreç içerisinde tiyatro eğitimine alınacak. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından genç grubu ve yetişkin grubu olarak iki farklı oyun üzerinde çalışılacak. Üzerinde çalışılan oyunlarla başarı sağlandığında Aksaray Belediyesi tiyatro ekibi olarak oyunlar Aksaray’da ve diğer illerde sahnelenecek.

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kurulacak şehir tiyatrosuyla Aksaray’ın ve ülkemizin kültür ve sanat hayatına en yüksek katkıyı sunmayı amaçlandıklarını söyledi. Belediye Başkanı Dinçer, Aksaray Belediyesi Şehir Tiyatrosu ilgili olarak “Hızla büyüyen Aksaray'da kültür sanat etkinliklerinin de buna paralel olarak daha da artması kanaatindeyim. Bu bağlamda belediyemiz bünyesinde bir şehir tiyatrosu kurmamız elzem olmuştu. Kuracağımız şehir tiyatrosuyla Aksaraylı gençlerimizin tiyatro yeteneklerini sergileyebilecekleri bir zemin oluşturmuş olacağız. Aksaray'ımızı kültürel alanda geliştirebilmek için çalışmalarımız sürecek” dedi.

 

 

 

 

 

 


Aksaray,Aksaray Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —