AKSARAY BELEDİYESİ İZİNSİZ HAFRİYAT DÖKÜMÜNÜ ENGELLEMEK İÇİN KARARLI

AK PARTİ 28.06.2024 19:41:02 0
AKSARAY BELEDİYESİ İZİNSİZ HAFRİYAT DÖKÜMÜNÜ ENGELLEMEK İÇİN KARARLI

AKSARAY BELEDİYESİ İZİNSİZ HAFRİYAT DÖKÜMÜNÜ ENGELLEMEK İÇİN KARARLI

 

BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY'IN DOĞAL VE ESTETİK DEĞERLERİNİ KORUYARAK İZİNSİZ HAFRİYAT DÖKÜMÜYLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

 

 

Aksaray Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevre kirliliğini önlemek ve izinsiz hafriyat dökümünü engellemek amacıyla ortak denetimlerini sürdürüyor. Son olarak gerçekleştirilen denetimlerde, araçların GPS, tonaj ve resmi evraklarının kontrol edilerek, kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulandı.

 

Aksaray Belediyesi Zabıta ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü trafik ve çevre birimlerinden oluşan ortak denetim timi, kent genelinde izinsiz hafriyat dökümü yapan araçları belirlemek ve gereken yaptırımları uygulamak için saha çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Denetimlerde özellikle araçların GPS sistemlerinin kullanımıyla döküm yerlerinin tespiti kolaylaştırılırken, aynı zamanda tonaj kontrolü yapılarak yasal sınırların aşılmaması sağlanıyor.

 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Çevre kirliliğinin önlenmesi ve şehir estetiğinin korunması, bizim öncelikli hedeflerimizden biridir. Bu doğrultuda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizle iş birliği içinde çalışarak, izinsiz hafriyat dökümü yapanları tespit ediyor ve gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını ve yasalara uygun davranmalarını önemle rica ediyoruz. Aksaray'ın Doğasını ve Görünümünü Korumak İçin İzinsiz Hafriyat Dökümüne Karşı Mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

 

Kontrolsüz şekilde bırakılan atıklar, çevre ve insan sağlığı açısından ciddi tehdit oluştururken atıkların plansızca dökülmesi su kaynaklarını kirlenmesine, toprak verimliliğini azalmasına neden oluyor. Yapılan ortak denetimlerin, kentte çevre bilincini artırmak ve hafriyat dökümü faaliyetlerini kontrol altında tutarak çevre sağlığını korumak adına önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Denetimlerin periyodik olarak devam edeceği ve kurallara uymayanlara karşı kararlı bir tutum sergileneceği bildirildi.


Aksaray,Aksaray Belediyesi

BİLGEHANELERDEN LGS TERCİH DÖNEMİNDE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

BAŞKAN GENÇ, ANKARA’DA TRABZON İÇİN İSTİŞARELERDE BULUNACAK

Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere 2 Milyon 479 Bin Tl'lik Hizmet

Büyükşehir'in Yaz Bilim Kampı İçin Kayıtlar Başladı

Büyükşehir'den RHG Enertürk Enerji Stadyumu'na Çim Serimi Çalışması

“ESİLA TÜFEKÇİ” MAHALLELER ARASI ÇOCUKLAR FUTBOL TURNUVASI’’ TAMAMLANDI

ROOTSTRİNGE / ATATÜRKÇÜYÜZ S#KİM ERDOĞANI!!!

ROOTSTRİNGE / BU ŞEHRİ SİZE YEDİRMEYİZ

Meram Sohbetlerinin Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Ahmet Çaycı, GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MERAM’I ANLATTI

34°