AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ 6 EYLÜL 2024 TOPLANTI GÜNDEMİ

DİĞER 8.09.2024 02:01:04 0
AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ 6 EYLÜL 2024 TOPLANTI GÜNDEMİ

Akdeniz Belediye Meclisi, aşağıda  yazılı  gündemi  görüşmek üzere, 5393 Sayılı  Belediye  Kanununun  20.maddesine  göre 06 EYLÜL 2024 CUMA günü  saat 14:00’de  Mersin  Akdeniz  Belediyesi  Hizmet Binası Konferans  Salonunda  1.Dönem, 5.Toplantı, 2.Birleşim, 1.Oturumunu yapacaktır.

 

G Ü N D E M      :

 

  1. Yoklama.
  2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması.
  3. Bir önceki birleşim tutanak özetinin okunması.
  4. Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 5393 sayılı Belediye Kanunun 67. maddesi hükmü uyarınca yıllara sair taşıt kiralama ihalesi ile ilgili teklifi içeren; İmar, Çevre Ekoloji ve Enerji, Plan ve Bütçe, Bilişim, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim, Kültür ve Sanat, Kadın Erkek Eşitliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Hukuk ve Toplumsal Adalet, Çocuk ve Engelli Hakları,  Ekonomi ve Kalkınma ile Turizm ve Denizcilik Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
  5. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün 5393 Sayılı Belediye Kanununun 67.maddesi hükmü uyarınca yıllara sair taşıt kiralama ihalesi ile ilgili teklifi içeren; İmar, Çevre Ekoloji ve Enerji, Plan ve Bütçe, Bilişim, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim, Kültür ve Sanat, Kadın Erkek Eşitliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Hukuk ve Toplumsal Adalet, Çocuk ve Engelli Hakları,  Ekonomi ve Kalkınma ile Turizm ve Denizcilik Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
  6. Ekim 04-05-06-2024 tarihinde yapılacak olan İçel Sanat Kulübü Arkeoloji Günlerine, Belediyemizce yapılacak olan maddi desteğin belirlenmesi ile ilgili teklifi içeren; Plan ve Bütçe, Eğitim Kültür ve Sanat ile Turizm ve Denizcilik Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
  7. 21 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan İçel Sanat Kulübü Mitoloji Gününe, Belediyemizce yapılacak olan maddi desteğin belirlenmesi ile ilgili teklifi içeren; Plan ve Bütçe, Eğitim Kültür ve Sanat ile Turizm ve Denizcilik Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
  8. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yeniden yapılandırılması nedeniyle, 03.01.2018 tarih ve 9 sayılı meclis kararıyla alınmış olan Müdürlük Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin değiştirilmesi ile ilgili teklifi içeren; Eğitim, Kültür ve Sanat ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
  9. Tapunun Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Yaka Mahallesi, 9524 ada, 6 no’lu, 6.902,00 m² yüzölçümündeki arsa niteliğindeki parselin, 2886 Sayılı Devlet İhale Yasası Usul ve Esaslarına göre satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklifi içeren; İmar, Çevre Ekoloji ve Enerji, Plan ve Bütçe, Bilişim, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim, Kültür ve Sanat, Kadın Erkek Eşitliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Hukuk ve Toplumsal Adalet, Çocuk ve Engelli Hakları, Ekonomi ve Kalkınma ile Turizm ve Denizcilik Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
  10. Tapunun Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi 61 ada, 206 parselde kayıtlı 9.789,97m² yüzölçümündeki Tarla niteliğindeki taşınmazın, 2886 Sayılı Devlet İhale Yasası Usul ve Esaslarına göre satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklifi içeren; İmar, Çevre Ekoloji ve Enerji, Plan ve Bütçe, Bilişim, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim, Kültür ve Sanat, Kadın Erkek Eşitliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Hukuk ve Toplumsal Adalet, Çocuk ve Engelli Hakları, Ekonomi ve Kalkınma ile Turizm ve Denizcilik Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
  11. ÖSYM tarafından 2024 yılı Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavında Açık Öğretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye'de yerleşik Devlet Üniversitelerinin bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC'de yerleşik Vakıf Üniversitelerinin bölümlerini tam burslu kazanan öğrencilerden kayıt yaptıranlara öğrenim yardımında bulunulması ile ilgili teklifi içeren; Plan ve Bütçe, Bilişim, Gençlik Spor ve Sağlık ile Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
  12. Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeler 2.Etap 1. Bölge 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı          Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 21.11.2022 tarih ve 620 sayılı kararı ile onaylanıp yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Nazım İmar planı kararları doğrultusunda 2. Etap 1. Bölge 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı sınırları içerisinde plan kararları ile mevcut idari mahalle sınırlarımız arasında uyumsuzluk olduğu Tespit edilmiş, plan kullanım kararlarının üretilmesinde ve planların yürürlüğe girmesine müteakip yapılacak olan İmar uygulamasında sorun yaşanılmaması için söz konusu mahallelerde doğal ve yapay eşiklere göre mahalle sınır değişikliği yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu kapsamda 1/5000 ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar  Planında belirlenen yapay eşiklere ve mevcut doğal eşiklere göre hazırlanan (Tapuda Arpaçsakarlar, Camili, Civanyalağı ve Yalınayak kayıtlı) Camili, Civanyaylağı, Dikilitaş, Yeşilçimen, Çilek, Şevketsümer ve Güneş  Mahalle sınırları değişikliği ile ilgili teklifi içeren; İmar, Çevre Ekoloji ve Enerji, Plan ve Bütçe, Bilişim, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim, Kültür ve Sanat, Kadın Erkek Eşitliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Hukuk ve Toplumsal Adalet, Çocuk ve Engelli Hakları, Ekonomi ve Kalkınma ile Turizm ve Denizcilik Komisyon Raporlarının görüşülmesi.
  13. Temenni ve öneriler.

 


Mersin,Akdeniz Belediyesi

Ana Dilde Çocuk ve Yetişkinler için Atölye Kayıtlarımız Başladı.

Liman Ayık Yaşam Derneği’nin Şanlıurfa Şubesi Dualarla Açıldı

Başkan Arı Sümer Mahallesi’nde Vatandaşlarla Pekmez Kaynattı

Büyükşehir Belediyesi YYÜ’de boyama çalışması yaptı

Motor Severler İsot Toplayıp Çiğköfte Yoğurdu

DBB Meclisi, Kent Konservatuarı Şube Müdürlüğü için karar verdi

Büyükşehir’in Asfalt Atağı İle Viranşehir’in Çehresi Değişti

Siirt Belediyesi'nden Toplu Taşıma Şoförleri ile Verimli Toplantı

Nevşehir Belediyesi Gençlik Ofisi Açılıyor

24.8°