AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ 1 TEMMUZ 2024 TOPLANTI GÜNDEMİ

DİĞER 25.06.2024 19:39:59 0
AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ 1 TEMMUZ 2024 TOPLANTI GÜNDEMİ

Akdeniz Belediye Meclisi, aşağıda yazılı gündemi görüşmek üzere, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20.maddesine göre 01 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 10:00’da Mersin  Akdeniz Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonunda 1. Dönem, 4. Toplantı, 1. Birleşim, 1. Oturumunu yapacaktır.

GÜNDEM:

1-  Yoklama.

2-  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması.

3-  Bir önceki birleşim tutanak özetinin okunması.

4-  5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesi gereğince düzenlenen, II sayılı boş kadro değişiklik cetveli ile III sayılı dolu kadro değişikliği cetveli ile ilgili teklifin görüşülmesi.

5-  Mülkiyeti Belediyemize ait, Kadın Konukevi’nin tahsis edilmesini içeren 04.12.2023 tarih ve 131 sayılı meclis kararının iptal edilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi.

6-  Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Akdam ve Esenli Mahallelerinde 3402 sayılı Yasanın 22. maddesi gereğince, kadastro güncelleme çalışmaları için Kadastro Bilirkişileri Hakkındaki Yönetmelik  hükümlerine göre belirlenmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi.

7-  3194  Sayılı  İmar  Kanununun  8.maddesinin (e) fıkrasına istinaden  Mersin İli,  Akdeniz  İlçesinde Hamidiye Mahallesinde Ulaştırma ve  Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce yapılması planlanan Trafik  Gözlem İstasyonuna ilişkin Teknik  Altyapı  Alanı (Trafik Gözlem İstasyonu) Amaçlı 1/5000  Ölçekli  Nazım İmar Planı Değişikliği  ve  1/1000 Ölçekli Uygulama  İmar  Planına ilişkin kurum görüşümüzü içeren,  İmar, Çevre Ekoloji  ve  Enerji, Plan ve Bütçe, Bilişim, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim, Kültür  ve  Sanat, Turizm  ve  Denizcilik,  Kadın Erkek Eşitliği, Gıda, Tarım  ve  Hayvancılık, Hukuk ve  Toplumsal Adalet,  Çocuk ve Engelli Hakları ile Ekonomi ve Kalkınma Komisyon Raporlarının görüşülmesi.

8-  Mersin İli, Akdeniz İlçesi 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı 2.Etap 1.Bölge 1.Kısmı tamamlanmış olan konunun 3194 Sayılı İmar Kanununun 8/b maddesine göre karara bağlanması ile ilgili,  İmar, Çevre Ekoloji ve Enerji, Plan ve Bütçe, Bilişim, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim, Kültür ve Sanat, Turizm ve Denizcilik,  Kadın Erkek Eşitliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık,  Hukuk  ve  Toplumsal Adalet, Çocuk ve Engelli Hakları ile Ekonomi ve Kalkınma Komisyon Raporlarının görüşülmesi.

9-  Kazanlı Mahallesinde, Nergis Petrol Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti’ ne ait "Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Kazanlı Mahallesi Denizaltı Akaryakıt Taşıyıcı Boru  Hattı  Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım  İmar  Planı"  ve  "Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Kazanlı Mahallesi Denizaltı Akaryakıt Taşıyıcı Boru Hattı Amaçlı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı" ile ilgili  kurum görüşümüzü içeren   İmar,   Çevre   Ekoloji  ve  Enerji, Gıda,  Tarım  ve  Hayvancılık  ile  Turizm  ve  Denizcilik  Komisyon  Raporlarının görüşülmesi.

10- Karaduvar Mahallesinde,  Ak Pet  Akaryakıt  Dağıtım A.Ş.’ ne ait "Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Karaduvar Mahallesi Denizaltı Akaryakıt Taşıyıcı Boru Hattı Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı" ve "Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Karaduvar Mahallesi Denizaltı Akaryakıt Taşıyıcı Boru Hattı Amaçlı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı" ile ilgili kurum görüşümüzü içeren,  İmar,  Çevre  Ekoloji  ve  Enerji,  Gıda,  Tarım  ve  Hayvancılık  ile  Turizm  ve  Denizcilik   Komisyon  Raporlarının görüşülmesi.

11- Akdeniz Belediye Başkanlığına yapılan atama ve görevlendirmeler ile ilgili Belediye Meclisinin bilgilendirilmesi.

12- Temenni ve öneriler.

 


Mersin,Akdeniz Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi'nden ‘Ekolojik Yaşamı ve Doğayı Koruma Bilinci’ Yürüyüşü

VASKİ Ekiplerimiz Bejingir Suyu Hattında Çalışma Başlattı

Yaz Spor Okulları İçin Kayıt Süresi Uzatıldı

Büyükşehir’den Kaldırım İşgaline Çizgi Önlemi

Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarımız Devam Ediyor

Alternatif Yol Çalışması Tamamlandı

KARAKÖPRÜ’DE GENÇ SPORCULAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİNDEN BAŞKANIMIZA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BELEDİYEMİZİN SOSYAL TESİSLERİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

33.4°