Ahilik Haftası Etkinlikler ile Kutlandı

CHP 24.09.2024 07:42:25 0
Ahilik Haftası Etkinlikler ile Kutlandı

29. Ahilik Haftası kutlamaları 23 Eylül 2024 Pazartesi günü düzenlenen bir dizi etkinlik ile başladı.  

Ahilik Haftası kutlama programı kapsamında ilk olarak Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Aynalı Çarşı'da “Ahilik Haftası Açılış Duası” gerçekleştirildi. Programa Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, esnaf odaları başkanları, protokol üyeleri ile esnaflar katıldı. Ahilik Haftası açılış duasını Çanakkale İl Müftüsü Mustafa Bilgiç okudu. Duanın ardından program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Etkinlik programı Çanakkale Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, 8. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanlığınca oluşturulan heyetin Belediye Başkanı Muharrem Erkek'i makamında ziyaret etmesi ile devam etti. Makamdaki ziyaretin ardından Başkan Erkek ve heyet, 100. Yıl Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanına yürüyerek buradaki törene katıldı.

Vali Yardımcısı Polat Kara, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, ilçe ve belde belediye başkanları başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, davetli ve esnafın yer aldığı tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin de konuşmalar yapıldı. Törende konuşan Başkan Erkek, sözlerine tüm esnafların Ahilik Haftasını kutlayarak başladı. Erkek konuşmasında; “Bir esnaf çocuğu ve torunu olarak bugün sizler ile birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Çanakkale'de esnaflarımızla, oda başkanlarımız ile sık sık bir araya geliyor ve düzenli toplantılar yapıyoruz. Toplumun her kesiminin olduğu gibi esnaflarımızın da sorunları var ve bu sorunları çözmek amacı ile odalarımızla birlikte mücadele ediyoruz. Esnaflarımız, toplumumuzun temel taşlarından biridir. Ahlak ve liyakat gibi ilkeler, yüz yıllar boyunca esnafımız ile birlikte yaşayarak geliyor. Cumhuriyetimizin kurucusu, değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi, 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır'. Esnafımız da işini iyi yapmaya, kendi emeği ile ayakta durmaya çalışıyor. Yanında birçok kişiye istihdam sağlıyor, ekmek veriyor. Onun için esnaflarımızın önemini ve değerini çok iyi bilmeli ve onlar ile her zaman dayanışma içerisinde olmalıyız” dedi.  

Ahilik Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, alanlarında en iyi seçilen esnaf, çırak ve kalfalar ile girişimcilere ödüllerinin takdim edilmesi ve halk oyunları gösterisi ile son buldu.



23.09.2024 17:04

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi

ZEYTİN ÜRETİCİLERİ EĞİTİMDE BULUŞTU

ESNAFLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇMAK EN ÖNEMLİ ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA

Büyükşehir’in Kampanyası İle Sahiplenme Sayısı Artış Gösterdi

Başkan Çerçioğlu ve Tetik’ten güç birliği mesajı

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NUN PROJELERİ KUŞADASI’NI DAHA MODERN BİR KENTE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Çevre Hakkında Bilgilendirici Abaküslerin Sayısı Artıyor

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları’ndan Başkan Çavuşoğlu’na ziyaret

Ahilik Haftası Etkinlikler ile Kutlandı

Mamak Belediyesinden Temizlik Seferberliği

26.3°