Tarih: 09.10.2024 02:42

Afetlerdeki Sorunlara Çözüm Ürettiler

Facebook Twitter Linked-in

Pendik Belediyesi koordinatörlüğünde “Doğal Afet Yönetimine Genç Bakış” Projesi kapsamında “Gençlik Çalıştayı” yapıldı. Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’nda, Kahramanmaraş depremini yaşamış gençlerin de katılımıyla gerçekleşen çalıştay üç gün sürdü.

Avrupa Birliği desteğiyle Pendik Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İHH, Afet Gönüllüleri Platformu ve İlk Sen Ol Gençlik Hareketi Derneği iş birliği ile geliştirilen projenin önemli adımlarından olan “Gençlik Çalıştayı” üç gün sürdü. “Doğal Afet Yönetimine Genç Bakış” Projesi kapsamında toplamda 50 proje katılımcısının yer aldığı çalıştay, 04-05-06 Ekim 2024 tarihlerinde Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’nda gerçekleştirildi.

Projede 18-30 yaş aralığında 3 katılımcı hedef grubu bulundu. Doğal afet tecrübesi olan veya bulunmayan, Kahramanmaraş depremini yaşamış toplamda 50 genç katılımcı bir araya geldi. Çalıştayda afete hazırlık kültürü oluşmasından farkındalık yaratmaya, yaşam mekanlarında alınabilecek temel önlemlerden afetlerde doğru davranış şekilleri ve uygulamalarına kadar pek çok konu ele alındı. Tecrübe ve bilgi paylaşımı yapıldı.

Çalıştaydan çıkan sonuçlar aralık ayında yapılacak olan “Gençlik Zirvesi” ile bir politika metnine dönüştürülecek ve proje nihai olarak sonuçlandırılacak.


İstanbul,Pendik Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —